Sport

2010.07.22. 02:26

Dexter Davis oktatta a fehérvári futballistákat

Székesfehérvár - Kedden nyílt edzést szervezett a Magyar Amerikai Futball Szövetség Székesfehérváron, a Bregyó közi sportcentrumban. A tréninget a hatéves NFL-es múlttal rendelkező Dexter Davis vezényelte több amerikai középiskolás játékos társaságában.

Parall Bálint

 

 


Aztán befutott Dexter és csapata, akik elvileg a július 22-25. közötti, fonyódligeti junior edzőtáborra érkeztek, de egy kicsit előbb jöttek, hogy a felnőttek képzésébe is besegítsenek.

- Dexter két és fél, három éve járt nálunk először, az FCA, egy keresztény közösség támogatásával. Egy misszió keretében tartott edzést, akkor alakult ki a kapcsolat köztünk - kezdte Kovács István, a Magyar Amerikai Futball Szövetség edzőbizottságának vezetője. - Idén már saját maga szervezte az utat, ráadásul nem egyedül jött, egy kisebb csapat, egy felnőttjátékos és öt középiskolás játékos kísérte el, s mivel ezen a hét végén lesz a junior edzőtábor, arra kértem, ha tud, jöjjön egy picit előbb, és tartson néhány edzést a felnőtteknek is. Hétfőn Budapesten, kedden itt, Székesfehérváron, szerdán pedig Jászberényben tart foglalkozást, így próbáljuk lefedni a nyugati, a középső és keleti régiókat, és lehetőséget teremteni az ott játszó amerikai futballistáknak arra, hogy eljöjjenek és tanuljanak.

A Bregyóban információink szerint kizárólag a Divízió II-ben az elmúlt szezonban harmadik helyen végzett Fehérvár Enthroners csapatának tagjai, közel harmincöten jelentek meg. Szerencsések voltak, hiszen a Pál Tibor Kornél vezette fehérvári csapat nagyon sok tapasztalatot és technikát elleshetett az amerikai fiúktól. Szükségük is van rá, mert amint azt az elnök elmondta, ugyan játékban sokat javult a csapat a második bajnoki szezonjában, de a 3. helynél azért többet várt a társaságtól, és jövőre a Divízió I-es bajnokság, azaz a feljutás a céljuk. Ráadásul most alakítják ki junior csapatukat, ahol eddig 25 játékossuk van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!