Sport

2010.04.03. 02:29

Rajt a motokrossz ob-n

Kőszárhegy - Elkezdődik a motokrosszos idény, a Csillagvölgyben vasárnap rendezik az amatőr országos bajnokság első idei futamát. A résztvevők több kategóriában indulnak.

Matók János

Húsvét vasárnap a moto-krossz-sportág szerelmesei mden bizonnyal tudják, hogy hol a helyük : természetesen a kőszárhegyi Csillagvölgyben, hiszen az amatőr oszágos bajnokság első futamával elkezdődik a szezon. A némileg átalakított pályán a nézők még jobban láthatják majd a Balogh 2000 Kft. kupáért zajló versenyt. Az edzések vasárnap 9 órától 12 óráig tartanak, majd 13 órakor elkezdődik a viadal. A résztvevők rengeteg kategóriában, így a kezdők az mx1 és mx2 B-ben, aztán a rutinosabbak az mx1 és mx2 A-ban, a szeniorok (38 év felett) az mx1 és mx2-ben, továbbá a szuperszenior (50 év felett) openen indulhatnak el. De először Kőszárhegyen mutatkozik be egy új kategória, a junior open bajnokság, ahol a 19 éven aluliak indulnak.

A szervezők egy meghívásos viadalt is rendeznek, első osztályú pilóták részvételével. Itt a háromszoros bajnok Borka János, a tavalyi első Szvoboda Bence, amíg Fejérből Adamek Imre, Hujber Péter és Szép-Horváth Arnold rajtja is várható. Az alapításának napra pontosan 10 éves évfordulóját ünneplő kőszárhegyi klubtól Grósz Béla, Győrik Attila, Csókás Szilveszter, Véninger Milán, Borsó I. és Borsó II. Péter, Nagy Gergő, Takács Attila, Gáspár Gergely, Varga Viktor, Horváth Péter, Horváth József, Jánosi Attila, Pesthy Zoltán, Bognár Norbert, Nagy Csongor és Petrus Péter harcol a jó helyezésért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!