Sport

2010.01.27. 03:29

Döntetlent játszott, szerződtetett a Vidi

Székesfehérvár - Tegnap a Slovan Bratislava volt a Videoton FC vendége a Sóstói Stadionban, a felkészülési mérkőzés 1-1-re végződött. A létesítményben feltűnt Lencse László, aki...

Matók János

 

Videoton FC-Slovan Bratislava 1-1 (1-0).

Sóstói Stadion, 400 néző. Vezette: Arany Tamás (Rózsa József, Kalmár János).

Videoton FC: Tujvel (Filipovics) - Andics, Lipták (Milanovics), Horváth, Présinger (Radovics) - Farkas I. B., Sándor (Ponczók), Polonkai (Sifter) - Nagy (Farkas II. B.), Vujovics (Sitku), Alves (Móri). Vezetőedző: Mezey György.

Slovan: Putnoczky - Dobrotka, Saláta, Dosoduil, Had - Grendel (Cikos), Bozics (Kiss), Guede, Slovák (Stepanovsky) - Kuzma (Botelho), Sylvestr (Masaryk). Vezetőedző: Dusan Tittel.

Az ember azt hihette, hogy munkaidőben a 14 órai kezdés nézőriasztó lesz, de nem így történt, s nem csak a nyugdíjasszurkolók álltak a műfüves pálya lelátóján. Biztos ami biztos alapon, ezúttal a biztonsági szolgálat is felvonult, vigyázni a rendre. Nyilván a szlovák-magyar megbonthatatlan barátság okán, de a mellényesek dolguk végezetlenül távoztak. Még Arany Tamást sem érte különösebb inzultus, a spori a maga megszokott és nyugodt stílusában dirigált. Csak a 30. percben kellett összehúznia a szemöldökét, amikor Mario Bozics és Goran Vujovics tovább folytatta, még a tavaly tavaszi Újpest-Vidi találkozón elkezdődött, a kettejük közötti, akkor kölcsönös kiállításukkal zárult párviadalukat ...

Amúgy az első 20 perc kiegyenlített játéka után a Vidi fölénybe került, de Vujovics helyzete kimaradt, majd Sándor közelről a kapufát találta telibe. De az is látszott, hogy a felkészülés 3. hetében kissé fáradtak a fehérvárvári játékosok. Ám a 43. percben Horváth közelről megszerezte a vezetést, 1-0.

A szünet után a hazaiaknál folyamatosan lehetőséget kaptak a cserejátékosok is, s bár ismét több lehetőség volt a Vidi előtt, az 58. percben, egy védelmi kihagyás után Kuzma is betalált, azzal 1-1.

A Vidi ugyan döntetlenezett, de Mezey elégedett volt a látottakkal, hiszen egy nagyon jó csapattal játszottak.

Ma  délelőtt Felcsúton Erwin Koeman szövetségi kapitányt fogadják a Vidi vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!