Sport

2009.06.06. 02:29

Hazai sikerek a IX. Bicske Kupán

Bicske - Májusban, a Bicske napok keretében nagy sikerrel rendezte meg a Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület a IX. Bicske Kupa nemzetközi kempo viadalt.

Bobory Balázs

A Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola tornacsarnokában három országból összesen 16 csapat, körülbelül 150 versenyző készülődött a viadalra. A magyar klubokon kívül szlovák és horvát versenyzők is érkeztek a már tradicionális, színvonalas viadalra. A benevezettek formagyakorlatban, önvédelmi bemutatókban, light contactban és chikara kurabéban mérték össze erejüket.

A bicskeiek 42 versenyzővel képviseltették magukat, sokan voltak közöttük teljesen újoncok. A termés így sem mindennapi, a rendező egyesület versenyzői 14 arany-, 24 ezüst- és 11 bronzéremmel gazdagodtak, ez persze elegendőnek bizonyult a csapatverseny megnyeréséhez is.

Többen a hazai egyesület színeiben induló versenyzők közül igazi éremhalmozók voltak a verseny során, hiszen sokan akadtak, akik nem csak egyszer álltak a dobogóra. Kiemelkedők: Veszelovszki Janka (mányi, 3 arany, 1 ezüst), Kristek Szabolcs (mányi, 2 arany, 2 ezüst), Acsai Lola (bicskei, 1 arany, 4 ezüst), Hegedűs Dóra (herceghalmi, 2 arany), Lugasi Nikolett (bicskei, 2 arany, 2 ezüst), Lugasi Norbert (bicskei, 2 arany, 1 ezüst), Karácsonyi Krisztián (bicskei, 2 arany) és Egyed Máté (bicskei 2 arany, 1 ezüst).

Csapatverseny, végeredmény: 1. Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület Bicske, 2. Esztergomi Fighting Kempo csapata, 3. Szlovák Kempó Szövetség csapata.

A versenyen aranyérmekkel gazdagodott a fehérvári Marosán Anita is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!