Sport

2009.06.24. 02:29

Az ARÉV-ban az Albacompról, a csarnokról

Székesfehérvár - Tegnap sajtótájékoztatót tartottak az ARÉV sportcsarnokban. A központi téma a kosárlabda volt, azon belül is a bővítés különböző lehetséges formái.

MTI/AP

Alighanem örvendhetnek a sportág barátai, hiszen bővül a csapat, és bővül a... Igen, bővül a sportcsarnok, ami azt jelenti, hogy a pálya negyedik oldalán, amelyiken üres fal volt található, ott is lelátó lesz, drukkoló emberekkel megtöltve. De menjünk sorjában.

A tájékoztatón a sajtó munkásaival szembern Simon Balázs, Farkas Attila játékosok, Nagy Gábor egyesületi, Minárovits János a kosárlabda-szakosztály elnöke, valamint Halm Rolland szakmai igazgató foglalt helyet. Elsőként Halm Rolland szólt, aki örömmel mondta, hogy két pozitív bejelenteni valójuk is lesz. Az első a csapatot, a játékoskeretet érintette. Arról már hétfőn beszámoltunk, hogy Velibor Radovics, az elmúlt két évben a fehérváriaknál pattogtató korábbi BL-győztes újabb egy évre kötelezte el magát az albacomposokhoz. Halm Rolland két új , az asztalnál helyet foglaló játékost is bemutatott. Az egyik régi ismerősünk, az elmúlt két évben szintén a fehérváriakat segítő sokszoros válogatott Simon Balázs, valamint a Spanyolországból hazatérő, bő fél évet Nyíregyházán töltő ifjú újonc felnőttválogatott, Farkas Attila. Ez azt jelenti, hogy a fehérváriak négy felnőtt, három junior válogatottja (Antal Sz., Keller Á., Madár) mellé leigazolták külföldiként Radovicsot, és még keresnek másik két légióst. A pénzükből egyelőre három külföldi játékosra telt, igaz, egyszerre ennyi is lehet a pályán. Ha később az anyagiak megengedik, a szakmai stáb kéri, nem lehetetlen, leigazolnak még egy idegenbeli kosarast. A legutóbbi szezonban az Albát erősítő Scott Morrisont is szeretnék hazahozni , a szeződést elküldték neki, a válaszra várnak. Ha ez pozitív lesz, abban az esetben egy erőcsatárt kell keresni, és a szakmai stáb mondja ki a végső szót ez ügyben. Farkas Attila kijelentette: öröm a számára, hogy ilyen nívós csapatban folytathatja a pályáját, reméli, egy év múlva mindenki elégedett lesz. Simon Balázs szerint a szabályok változása miatt átalakult a játékospiac, de a négy felnőttválogatott, valamint a fiatalok jó felkészüléssel, a rájuk kitalált játékkal sokra vihetik. Egy éve bombaerős csapattal azt hitték mindent megnyernek, csalódniuk kellett, hiszi, az idei csapattal fokozatosan kerülhetnek a csúcsra, és a rájátszásra kellően összeérik az erejük.

Ezt követően Nagy Gábor elnök és Cser- Palkovics András önkormányzati képviselő mondandójából kiderült, a 11 éve átépített csarnok bővítésének, felújításának most jött el az ideje, hisz a jó szakmai munkához jó feltételek kellenek. Az A-csoportos jégkorong vb rendezését nem nyerte el az ország, a város, így most a jégpályát újítják fel, majd a kosárlabdacsarnok helyére szeretnének egy valódi arénát, amelynek a fenntartási költségei olcsóbbak lesznek. Ehhez tervek, engedélyek kellenek, saját és pályázati pénzekből megteremthető, hogy a tervek egy-két éven belül valósággá váljon a vágy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!