Sárbogárd

2014.05.24. 11:43

Mancs, a szuperhekus a szabályokra tanította a tanulókat

Sárbogárd - Mancs, a szuperhekus különleges képességével vált ismertté: nem csak ismeri, de tanítja is a gyerekeknek a KRESZ-t.

Miskei Anita

Mancs, a ma már szuperhekusként ismert Jack Russel Terrier Sárbogárdon született, majd 9 hetes korában került Pécsre, Fejes Rózsa rendőr főtörzs zászlóshoz.

Fejes Rózsa és Mancs nagyon népszerű a gyerekek körében. Fotó: Miskei Anita

– Három hónapos volt Mancs, amikor óvodákba, iskolába kezdtünk el járni, hiszen nagyon fontos, hogy a kutyus el tudja viselni türelemmel a simogató gyermek kezeket, érdeklődésüket és persze a népszerűséget is. Ezt követően kezdődött meg az oktatása magyar és olasz nyelven – mesélte Fejes Rózsa. Hozzátette, Mancs a KRESZ szabályait sajátította el és tanítja az óvodásoknak, kisiskolásoknak. – Már a környező országokban is felfigyeltek Mancsra, de ma még a Baranya Megyei Rendőr–főkapitányságnál teljesít szolgálatot. Sokat utazunk, mindenütt örömmel fogadják a szuperhekust és produkcióját. De már Amerikából is érdeklődtek a kutyus iránt – mesélte Fejes Rózsa, aki beszél olaszul, és elhatározta, ezen a gyönyörű nyelven is megtanítja kutyáját fegyelmezni. Hisz bár Mancs a rendőrség állományában szolgál, Rózsával tölti mindennapjait. A sárbogárdi általános iskolások örömmel fogadták a híres párost, rendőrt és kutyáját. Nem csak az alsó tagozatosok, az idősebbek is többször sorban álltak, hogy megsimogathassák az ebet. Mancs egyébként rövid bemutatót is tartott, akadálypályát győzött le, frizbi KRESZ táblákat hozott vissza, sőt, KRESZ fogócskán is bemutatta, milyen jól ismeri a szabályokat. A látványos bemutató hatására a gyerekeke is kedvet kaptak a szabályok megismeréséhez. A szuperhekus így szolgálatát teljesítve állt tovább, s mondott búcsút korábbi tulajdonosának, Anitának, aki az iskola diákja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!