Múltidéző

2022.11.21. 11:00

Fejér megye évfordulós emlékei

Tóth Réka

Óvoda társadalmi munkából

Húszezer órát dolgoztak társadalmi célokra a Fejér megyei Állami Építőipari Vállalat dolgozói. A termelőmunkával eltöltött időre jutó munkabér összege hatszázezer forintot tett ki, s ezt az összeget a vállalat azzal az igénnyel utalta át a városi tanács fejlesztési számlájára, hogy abból óvodai férőhelyeket bővítsenek Székesfehérváron. A döntés is megszületett már e hatszázezer forintról, ugyanis a város az adományozó építőket bízta meg egy ötven személyes óvoda kialakításával a Velinszky utcában. 

Engedély nélkül vadászott

Előzetes letartóztatásba vette a rendőrség Nagy István, Előszállás, Karinthy utca 8. szám alatti lakost. A büntetett előéletű Nagy Istvánt lőfegyverrel való visszaélés és hivatalos személy elleni erőszak alapos gyanúja miatt tartóztatták le. 1972. november 1-jén az Előszállás tóházi erdőben Czebe János, hivatásos vadőr észrevette az engedély nélkül, céllövő puskával vadászó Nagyot. Felszólította, hogy igazolja magát, de Nagy puskáját a vadőrre emelve kereket oldott. Az ügyet kivizsgálták.

Bélyeggyűjtőknek

A Radnóti emlékbélyeget a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott ünnepségen hozták forgalomba. A költő egyéniségét, munkásságát Baróti Dezső méltatta és köszönetet mondott a szép bélyegért.

Ki főz jobban - ki terít szebben ?

Székesfehérvár kialakulásának ezeréves évfordulója tiszteletére a Fejér megyei általános fogyasztási és értékesítési szövetkezetek részvételével, a székesfehérvári szövetkezetek „Videoton” vendéglátó kombinátjának éttermében 1972. november 25-én rendezték a szakács, a cukrász és a felszolgáló szakmunkástanulók vetélkedőjét. A verseny programjában cukrászipari, terítési bemutató és főzési vetélkedő szerepelt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!