Rendőrségi

2014.01.08. 08:25

Új jogosítványt akart, de lebukott

Külföldön elvették vezetői engedélyét, de itthon újat csináltatott. Magánokirat-hamisítás miatt áll most bíróság elé.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást G. Attila 55 éves lepsényi lakos ellen. A férfi 2012-ben külföldön tehergépkocsit vezetett, amikor egy közúti ellenőrzéskor az igazoltatást végző rendőrök elvették tőle a vezetői engedélyét. G Attila azonban új jogosítványt kért. Az Enyingi Okmányirodában bejelentette, hogy elvesztette vezetői engedélyét és hamis nyilatkozata alapján, újat vehetett át.

A férfi azonban nem kerülhette el a felelősségre vonást. A külföldi hatóság jelezte a magyar rendőrségnek, hogy a lepsényi gépkocsivezető jogosítványát bevonták, ezért G. Attila ellen büntetőeljárás indult.

A férfi gyanúsítottkénti kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Vizsgálati Osztály az ügyben bíróság elé állítást kezdeményezett, így még ezen a héten ítélet születhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!