Rendőrségi

2012.09.17. 18:01

Elfogták a késelő fehérvári hajléktalant - A bíróság előzetesbe helyezte

Székesfehérvár – Hajléktalan szúrt meg egy hajléktalant még szeptember 1-jén. A tettes ellen körözést adtak ki, ami most járt eredménnyel, kiderült ugyanis, hogy az illető egy Kecel környéki tanyán bujkál. A bíróság hétfőn döntött az előzetes letartóztatásról.

feol.hu

A megyei bíróságtól hétfőn megtudtuk, hogy 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték a pár napja elfogott férfit, ám ő fellebbezett. A vizsgálat emberölés büntette kísérlete miatt folyik ellene.

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 1-jén délután két hajléktalan férfi szólalkozott össze Székesfehérváron, a Budai úton, majd ennek következményeként az egyik mellkason szúrta a másikat. A megszúrt férfit életveszélyes sérüléssel szállították kórházba.

A beszerzett adatok alapján megállapítást nyert a szurkáló személye, azonban a személykeresés akkor nem járt eredménnyel. A feltételezett elkövető körözését elrendelte a nyomozást végző Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A körözés kibocsátása mellett a továbbiakban is visszatérően ellenőrizték a rendőrök a férfi  ismert búvó- és tartózkodási helyeit. Mielőbbi megtalálása és eljárás alá vonása érdekében fényképét nyilvánosságra hozták. Két héttel a szurkálást követően olyan adatok merültek fel, hogy a keresett személy egy Kecel környéki tanyán bujkál. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, az Alba Akció Alosztály munkatársaival pénteken kora délután fogták el a 31 éves férfit. Elfogásakor nem tanúsított ellenállást.

Az elfogott személyt Székesfehérvárra szállítják, ahol gyanúsítottként hallatják ki a nyomozók. A kihallgatást követően bűnügyi őrizetbe veszik, és előterjesztést tesznek az ügyészségen a férfi előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására – közölte pénteken a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!