Rendőrségi

2010.08.10. 15:52

Stohl-baleset: igazságügyi orvos szakértői véleményre vár a rendőrség

Elhúzódhat a nyomozás S. András balesete ügyében, mert ismételt igazságügyi orvos szakértői vizsgálatra volt szükség, s újabb tanúkat is meghallgatnak.

MTI

Kovács Viktória  a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a rendőrség által csak S. András néven nevezett színész-műsorvezető által okozott baleset kapcsán az előzetes letartóztatást firtató véleményekre válaszul azt mondta: erre azért nem került sor, mert hiányoztak hozzá a törvényi feltételek.
A szóvivő a nagy visszhangot kiváltó ügy állásáról az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a dunakeszi rendőrkapitányság munkatársai eddig 13 tanút hallgattak meg, s öt szakértőt - közöttük orvos-, toxikológiai- és műszaki szakértőt - rendeltek ki. Hozzátette: mivel a tanúkihallgatások jelenleg is folynak, s ismételt igazságügyi orvos szakértői vélemény beszerzése is szükségessé vált, a vizsgálat lezárására a szakértői vélemények beérkezéséig, illetve kiértékeléséig nem kerülhet sor.
Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy mi a válasza a rendőrségnek azokra a lapértesülésekre, melyek egyebek mellett Stohl András állítólagos rendőri zaklatásáról, élettársának meggyanúsításáról, az úgynevezett „drogos vonal” művészvilágot is érintő kiterjedtségéről, illetve arról szólnak, hogy a népszerű műsorvezető egy „szimpla eltereléssel” megúszhatja az ügyet, Kovács Viktória kijelentette: a megyei rendőr-főkapitányság nem kommentálja a lapokban megjelent információkat. A nyomozás állítólagos elhúzásával, elkenésével összefüggő híresztelésekre sem kívánnak reagálni.
Stohl András színész- műsorvezető május 8-án hajnalban a Budapestről Fót felé vezető úton áttért a szemközti sávba, s ott járművével összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben a vétlen sofőrök és utasok közül négyen sérültek meg, egyikük súlyosan (egyelőre nem tudni, hogy az idős férfi sérülése maradandó-e ). Az otthonából mintavételre és kihallgatásra előállított Stohl beismerte, hogy ő okozta a balesetet. Aznap este az MTI-nek telefonon egyebek mellett azt mondta: rettenetesen sajnálja, ami történt és hibásnak érzi magát. Hozzátette: csak a mentők kiérkezése után hagyta el a helyszínt, de részleteket ügyvédje tanácsára a vizsgálat lezárásáig nem közölhet.
A baleset napján levett vér- és vizeletminta vizsgálata alapján később kiderült, hogy Stohl közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt a karambol idején, illetve hogy valamilyen pszichotrop anyagot is fogyasztott, mielőtt volán mögé ült azon a bizonyos éjszakán. Így jelenleg közúti baleset gondatlan okozása mellett ittas járművezetéssel és kábítószerrel való visszaéléssel is gyanúsítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!