Rendőrségi

2009.06.10. 02:29

Lopott borsó a piacon

Dunaújváros - Tegnap megjelent cikkünk után kedden elzavarták a helyi piacról a napokban megjelent borsóárusokat.

Szabó Szabolcs

Tisztázatlan eredetű borsó került a dunaújvárosi piacra, amelyet romák zsákokból árultak szombaton - adtunk hírt tegnap. Mint arról több szemtanú beszámolt, az emberek sorban álltak a piaci ár alatt, háromszáz forintért kínált csemegéért. Az árusok csak egy őstermelői igazolványt tudtak felmutatni, ám eredetigazolás vagy permetezési napló nem volt náluk. A eladás mégis tovább folytatódott.

A piacfelügyelő rendőri intézkedést sem kért a helyszínre. Állítólag azért, mert a rendőrség ugyanilyen ügy miatt egy évvel korábban nem jött ki, azt mondták, nem az ő hatáskörük. A Vass Tamás olvasónk által ajánlott téma megírása után kedden látványos fejlemények történtek Dunaújvárosban: a piacfelügyelet kedden reggel nyolc, megfelelő dokumentumokkal nem rendelkező személynek tiltotta meg a zöldborsó árusítását. Amikor a termelők a piacon kívül próbálkoztak, a közterület-felügyelet munkatársai küldték el őket. Hamarosan befutottak a rendőrjárőrök is... - A rendőrség Dunaújvárosban egy nőt hallgatott ki, aki elmondta, a hetven kilónyi zöldborsót Sárosdon lopta. A helyszíni kihallgatáson a területet meg is mutatta - mondta el kérdésünkre R. Szabó Ágnes sajtóreferens.

A rendőröknek egyébként borsós napjuk volt a tegnapi: miközben Sárosdra tartottak a helyszíni kihallgatásra, Mezőfalván egy kerékpárost igazoltattak, akinél szintén lopott borsó volt. Fehérváron pedig három sárosdi nőt állítottak elő, ők Vajtáról loptak el két zsák zöldborsót. Mindegyik tolvaj beismerte tettét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!