Rendőrségi

2009.06.03. 02:29

Kell a mentőmellény!

Velencei-tó - Felborult a csónakja egy fehérvári horgásznak tegnap a Velencei-tavon. A férfi a csónakba kapaszkodott, amikor megérkeztek a vízirendőrök, és kimentették.

Kovalcsik Katalin

Alig negyed óra telhetett el, amikor a tavon járőröző vízirendőrök ismét a Lángi-tisztás felé hajóztak. Furcsállották, hogy az előző körútjukon látott horgászcsónak egészen más helyzetben van, mint annakelőtte. Közelebb mentek, és látták, hogy a csónak felborult, a horgász vízben van, merülésben lévő csónakja orrába kapaszkodik. A 68 éves fehérvári férfi nem először ment ki a tóra, de a nemrégen vásárolt horgászcsónak felborult vele, amikor felállt benne. A víz mélysége azon a területen 2,2 méter körül van, és tegnap 18 fokos volt. A férfit a két járőr, Hersics Tibor törzszászlós és Bagó István törzsőrmester beemelte a csónakba, majd a horgászeszközöket is összeszedegették, a csónakot pedig kihúzták a partra a rendőrmotoros segítségével. A férfi elmondta nekik, megpróbált volna a közeli nádszigetre átúszni. A rendőrök elmondták, a horgászok általában jól felszerelkeznek, mielőtt kimennek a vízre, a baj csak az, hogy nincs náluk a legfontosabb, a mentőmellény. A horgásznál volt, a csónakban, de így is szerencsésen végződött a történet.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!