Kolbász ez is, csak másmilyen

2020.02.22. 14:00

Ausztriában és Németországban is jellegzetes nemzeti étel a Wurst

Lehet currys, sajttal töltött és sonkába tekert – bárhogyan finom a Wurst.

Szanyi-Nagy Judit

Sajttal töltött Wurst szalonnába tekerve Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Elég csak Bécsig elmenni, s a szomszédoknál máris egy különleges kolbászt kóstolhat az utazó. Ez a Wurst, amelyből rendszerint kétfélét kínálnak: Curry- és Bratwurstot. Utóbbi a hagyományos, előbbi az indiai fűszeres változat. A kolbász elkészítése nem nehéz, ugyanis magunk készen kapott verziókat próbáltunk. Ez azt jelenti, hogy egy autentikus helyi üzletben megvettük az előre elkészített, becsomagolt Wurstot, amelyet aztán kevés zsírban, kicsit megkapatva kellett elkészítenünk. Épp, mint a hazait. A Bratwurst annyiban tér el kinézetben, hogy színe fehéres.

Sajttal töltött Wurst szalonnába tekerve Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A külhoni kolbászt sült krumplival és szósszal tálaljuk. Ehhez ajánlunk receptet: 150 gramm ketchupra, 1 evőkanál Worcestershire szószra, 2 teáskanál borecetre, 1 gerezd zúzott fokhagymára, 1 teáskanál csiliszószra, 1 teáskanál curryporra, 1 teáskanál mézre, sóra és borsra van szükségünk. Egy tálban összekeverjük a ke­tchupot, a Worcestershire- és a csiliszószt, valamint a mézet, eztán jöhet a többi alapanyag és az összekeverés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!