Ízlés szerint bővíthetjük még a feltéteket

2020.03.22. 14:30

Finom saláta, amely igazán tartalmas is

Tésztából saláta? Nem butaság! Könnyen elkészül, ízlés szerint „tuningolható”, és így még igazán ízletes is lesz.

Szanyi-Nagy Judit

Hús, vagyis virsli és sonka nélkül is szép, ehető Fotó: PxHere

Két adaghoz hozzávalók a tészta főzéséhez: 200 gramm szarvacskatészta, víz és 1 teáskanál só. A tésztához ajánljuk: 2 darab virsli, 100 gramm csirkemellsonka, 4 darab csemegeuborka, 1 darab piros kápia paprika, 2 evőkanál morzsolt kukorica (lehet az konzerv is) és 1 marék újhagyma. A szószhoz a következők kellenek: 2 dl tejföl (12 százalékos), 100 gramm majonéz, 1 teáskanál citromlé, só és tört fekete bors.

Az elkészítésnél a tésztát sós vízben körülbelül 10-12 perc alatt megfőzzük.

A hozzávalókat előkészítjük, felszeleteljük, a virslit pedig néhány perc alatt mikróban megfőzzük.

Hús, vagyis virsli és sonka nélkül is szép, ehető
Fotó: PxHere

A tejfölben elkeverjük a majonézt, majd frissítő elemként, ízesítőként hozzáadjuk még a citrom levét, a sót és a borsot is.

A megfőtt, kihűlt tésztát összevegyítjük az így elkészült szósszal, majd a többi hozzávalóval.

Tálalás előtt hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A tésztasalátába rakhatunk még paradicsomot, csírákat és lila hagymát is, a tetejére pedig – ízlés szerint – reszelhetünk sajtot. Azért is előnyös étel, mert könnyen elkészül, egyéni ízlés szerint, valamint a hűtőben egy nagy adag több napig eláll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!