2020.03.22. 14:30
Finom saláta, amely igazán tartalmas is
Tésztából saláta? Nem butaság! Könnyen elkészül, ízlés szerint „tuningolható”, és így még igazán ízletes is lesz.
Hús, vagyis virsli és sonka nélkül is szép, ehető Fotó: PxHere
Két adaghoz hozzávalók a tészta főzéséhez: 200 gramm szarvacskatészta, víz és 1 teáskanál só. A tésztához ajánljuk: 2 darab virsli, 100 gramm csirkemellsonka, 4 darab csemegeuborka, 1 darab piros kápia paprika, 2 evőkanál morzsolt kukorica (lehet az konzerv is) és 1 marék újhagyma. A szószhoz a következők kellenek: 2 dl tejföl (12 százalékos), 100 gramm majonéz, 1 teáskanál citromlé, só és tört fekete bors.
Az elkészítésnél a tésztát sós vízben körülbelül 10-12 perc alatt megfőzzük.
A hozzávalókat előkészítjük, felszeleteljük, a virslit pedig néhány perc alatt mikróban megfőzzük.
A tejfölben elkeverjük a majonézt, majd frissítő elemként, ízesítőként hozzáadjuk még a citrom levét, a sót és a borsot is.
A megfőtt, kihűlt tésztát összevegyítjük az így elkészült szósszal, majd a többi hozzávalóval.
Tálalás előtt hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A tésztasalátába rakhatunk még paradicsomot, csírákat és lila hagymát is, a tetejére pedig – ízlés szerint – reszelhetünk sajtot. Azért is előnyös étel, mert könnyen elkészül, egyéni ízlés szerint, valamint a hűtőben egy nagy adag több napig eláll.