Pusztaszabolcs

2015.11.15. 17:52

A minta értéktár

Pusztaszabolcs – A helyi értéktár mintájára szeretnék kialakítani Kisiratos értéktárát. Az anyagi forrást pályázat útján próbálják megszerezni.

A Földművelésügyi Minisztérium pályázatot írt ki október 26-án a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására.

A projekt égisze alatt olyan tevékenységeket támogatnak, amelyek a külhoni értékgyűjtő mozgalom megszervezését és népszerűsítését, a külhoni értéktárak létrehozását támogatja egy magyarországi és egy határon túli magyar lakta települési önkormányzat együttműködésével.

Erre pályázatra nyújtotta be a mai nappal anyagát a város is: a pusztaszabolcsi értéktár mintájára szeretnék kialakítani a város partnertelepülésének, a romániai Kisiratosnak az értéktárát.

A felhívásra a pályázati anyagot a mai naptól van lehetőség feltölteni. A korábbi tapasztalatok azt mutatják, forráskimerülés miatt 1-2 napon belül lezárják a pályázati felületet, emiatt volt szükség rendkívüli képviselő-testületi ülésre november 12-én, ahol a testület egyhangú döntéssel támogatta a pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!