Púder Nélkül

2011.03.26. 07:49

TRX-oktató és gyógytornász is Mérai Viktória

Egy idősek otthonában dolgozik főállásban Mérai Viktória Kira (28) gyógytornász és TRX-oktató. Nagyon szereti az idős embereket, és ők is nagyon kedvelik a mosolygós fiatal lányt, mondják üres nélküle a kastély.

PLT

Mérai Viktória Szombathely  Szentkirályi városrészen, a Bogáti úti Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában dolgozik gyógytornászként. Munka után is dolgozni megy: TRX-foglalkozásokat tart személyi edzések keretében. Az egyik hölgyvendége fogyni szeretne, a másik arra gondolt, hogy jobb formába hozza magát, javítani szeretné az állóképességét, erőnlétét. Amikor a TRX gyakorlatok során a pulzusszám megemelkedik, azt lehet olyan tartományban tartani, hogy elinduljon a zsírégetés, de az izomerő fejlesztésére is alkalmas.

Hogy jön össze a gyógytorna és a TRX? Különösen fiataloknál előfordul, hogy szégyellnének gyógytornára járni, de a TRX menő, azzal is lehet korrigálni. Már van rá példa a kollégái körében, hogy hanyagtartásos fiú izmait így dolgoztatják.

A mellkasdeformitások, az enyhe gerincferdülés, az izomegyensúly megbomlása, a túlsúly, a gyenge hátizom, a lapos hát vagy akár az enyhe púposság is korrigálható. Gyógytornászként tudom korrigálni a testtartást és be tudom állítani a helyes izületi szögeket, ez mindenképpen fontos a TRX-gyakorlatok kivitelezése során.  Fontos a medence beállítása, a vállak hátrahúzása, a lapockazárás, a fej helyzetének beállítása a térben. Ez a kiindulási alap, hogy megdolgoztassuk az izmokat.

Mérai Viktória az idősek otthonában csoportos tornaórákat tart. Szabad foglalkozás, az jön, aki szeretne, átmozgatják az egész testet. Az egyéni gyógytorna orvosi utasítás alapján történik.

Nagyon szeretem az időseket, sokat beszélgetünk, arról, amiről kedvük van. Akár arról, mi történt tegnap, akár az életükről. Mikor egy hosszabb hétvége után visszamegyek, mondják, hogy üres volt nélkülem a kastély, hiányoztam. Kérdezgetni is szoktam őket, ki hogy miért jött ide, volt-e családja, vannak-e gyerekei. Nem mindenki szeret az otthonban lenni, de lehet jobbá tenni a hátralévő éveiket, nagyon hálásak minden kedvességért. 2-4-6 ágyas szobákban vannak elhelyezve, ha megtalálják a hangot a lakótársak, nagyon jó barátságok alakulnak ki.

A fiatal gyógytornász lány önálló életet él, a saját lakásában lakik, esténként főz, amint mondja: próbálgatja a szárnyait. A barátja gyakran jön, boldogan megeszi, amit Viktória készít. Kedvenc a rántott sajt hasáb burgonyával, a túrós sütemények.

- Az internetről vadászgatok recepteket. Jó alapanyagokat keresek, szeretek a piacon vásárolni, aminek nincs szezonja, azt nem veszem meg. Igyekszem hazai termékeket beszerezni, félkész, fagyasztott ételeket nem veszek - meséli Viki.

Fogyasztási szokásairól megtudjuk még, hogy nem követi a divatot, de figyeli, hogy mik a trendek, és abból kiveszi azokat az elemeket, amelyek tetszenek neki. Szereti a színeket, főleg a lilát. Egyénileg alakítja stílusát, amely olykor sportos, olykor elegáns, mikor milyen kedve van. Lehet a lábán tornacipő vagy magassarkú, a hangulatától függ. Vallja, hogy bármi lehet az emberen, azt tudni kell viselni. 


A kastély üres nélküle

Vajon miért mondják az idősek, ha pár napot hiányzik a hétvége miatt, hogy Viki nélkül üres a kastély? Valószínűleg azért, mert  mindig mosolyog. Rendkívül szimpatikus, vonzó személyiségének meghatározó összetevője, hogy belső derű táplálja. De egyúttal tudatosság is. Amint mondja, az övé segítő foglalkozás, kell az optimizmus, fontos a hozzáállás. Általában is igaz, hogy kevés a mosolygó ember, szinte meglepő, ha valaki arcán stabilan ott a derű. Az idősek észreveszik, ha  Vikinek nincs jó napja, meg is kérdezik, mi a baj. De sosem terheli rájuk a problémáját, legfeljebb csak annyit mond: bal lábbal keltem. Ilyen azonban ritkán van. Viki életerős, egészséges fiatal nő, aki azt csinálja, amit szeret, meglátja az apróságokban is az örömöt. Szereti az egyszerűen szép dolgokat. Azt az álmot ő is dédelgeti, amit minden lány, igen, azt a szépet az esküvőről, a férjhez menésről, a születendő két gyermekről majd, ha eljön az ideje. Addig is a barátaival töltik az estéket, nem bulizós módon, hanem közös vacsorákkal, beszélgetésekkel. Mérai Viktória Kira munka után dolgozni megy: gyógytornász főállásban és mellékállásban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!