Programok

2013.09.08. 18:39

Programok, rendezvények Fejér megyében szeptember 9-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények szeptember 9-től. Böngésszen, és válogasson!

Szerelem: veszélyes küldetés

Almási Miklós, a neves filozófus-esszéista új könyvében a szerelemről ír, pontosabban annak lehetőségéről, esélyéről és lehetetlenségéről. Író-olvasó találkozó lesz a dunaújvárosi könyvtárban.

Október 9-én, a József Attila Könyvtárban író-olvasó találkozóra várják a könyvbarátokat.

SZEPTEMBER 21.

Lelkiderű-gyakorlat Levente Péter módra

A családi közösségek megerősítését helyezi a fókuszba a református egyházközség azon a nyitott családi napon, melyet szeptember 21-én, szombaton rendez a református templomban és környékén. Amint Kovács Zsuzsanna lelkésztől megtudtuk: az úrvacsorával egybekötött istentisztelet 9 órakor kezdődik, igét hirdet Péntek László nyugalmazott esperes-lelkipásztor. Az alkalomra külön hívják azokat, akik Polgárdiban konfirmáltak.

Imre Bálint, a Mezőföldi Református Egyházmegye esperese és Kovács Csiba Krisztina lelkész a többgenerációs családmodellről tart 10 órától előadást. A családi napon az önismeretről, az önképzésről és az önuralomról, valamint az önbizalom hiányáról, a végtelen önbizalomról és a rendíthetetlen önbizalomról elmélkedhetnek a résztvevők, ki-ki tanúságot tehet arról is, hogy a szerelem nem hal meg. Levetítik a holland Shirchadasj kórus polgárdi koncertjéről készült filmet, a gyülekezeti tábor fényképes beszámolóval készül. A gyerekeket játszóház, kézműves foglalkozás és sportolási lehetőség várja, bemutatkozik a székesfehérvári Talentum Református Általános Iskola, délben az egyházközség ebédet szolgál fel.

Levente Péter színművész, rendező és Döbrentey Ildikó író Minek a házasság? címmel 15 órakor lelkiderű-gyakorlatot és bizonyságtételt tart mindazoknak, akik jó úton haladva házasságukban megerősítést várnak, vagy éppen eltévedten a házasság szentségébe szeretnének visszatérni.

Szüreti táncház a Galiba Zenekarral

Az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja lesz a házigazda azon az esten, amelyet szeptember 21-én 17 órakor rendeznek a fehérvári Táncházban. A gyermekjátszó öt órakor kezdődik  Gula Miklós és Gellár Éva vezetésével, közben szőlőpréselés, must készítés, kukoricamorzsolás lesz (kérnek minden látogatót, egy fürt szőlőt vigyenek magával).

18 órakor kezdődik a Senior csoport szüreti műsora, majd 19 órakor a táncházi mulatság.

SZEPTEMBER 20.

Számít a lakók véleménye

Sárosd – A település önkormányzata lakossági fórumot tart szeptember 20-án, 17 órától a polgármesteri hivatal dísztermében. Az önkormányzatot még májusban kereste meg egy vállalkozó, aki szeretné elindítani temetkezési szolgáltatásokat végző cégét, mely egyben egy hamvasztó üzeme létesítését jelentené a község külterületén. A testület már véleményt formált, azonban a lakosság véleményét is meghallgatják, s eszerint hoznak döntést. A fórumon a vállalkozó tájékoztatja a lakosságot a beruházás részleteiről.

Kocsmaszínház

Negyedik évadjához érkezett a Kafkabeat Kocsmaszínház. 

Az első előadás szeptember 20-án lesz. Az első három évad két székesfehérvári helyszínen zajlott, eleinte szerdai, később pénteki napokon. Kisebb színdarabok, önálló estek, zenés műsorok és tematikus felolvasások szerepelnek a műsoron. A legutóbbi évad (az új, nagyobb helyszínen) Esterházy Péter felolvasásával indult, szerepelt Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs, a zenészek közül Kardos-Horváth János, Török-Zselenszky Tamás, és több helyi színész, alkotó. 

Az új évad első előadása szeptember 20-án, pénteken, 20 órai kezdettel lesz, a Jancsár köz 4. alatt. A nyitány – Klamm háborúja címmel – Scherer Péter önálló estje lesz. Scherer Péter egy tanóra hosszúságú, kicsengetésekkel tagolt játéka a Németországban egyre népszerűbb osztályteremszínház első magyarországi adaptációja. A következő előadás szeptember 27-én, pénteken, 20 órakor lesz. Sławomir Mrożek: Emigránsok című darabja a Szabad Színház előadásában lesz látható.

Fekete bárány, fehér holló: Vona Gábor előadása és könyve

Szeptember 16-án, hétfőn 19 órától a székesfehérvári  Széphő Zrt. tanácstermében (Honvéd utca 1.) Vona Gábor előadással egybekötött könyvbemutatóját tartják  Fekete bárány, fehér holló címmel.

A képviselő fogadóórája

Árgyelán János megyei önkormányzati képviselő, a Jobbik megyei elnöke fogadóórát tart szeptember 16-án, hétfőn 13 és 14 óra között a sárbogárdi polgármesteri hivatalban, majd 14 óra 30 és 15 óra 30 között a sárkeresztúri művelődési házban. 

A gazdasági helyzetről is beszélnek majd

Velence  – A város önkormányzatának képviselő-testülete  szeptember 16-án 15 órától ülésezik legközelebb a kastélyban.  Több más mellett tájékoztató hangzik majd el az önkormányzat gazdasági helyzetéről és annak kockázatairól, szó lesz vállalkozói és üzemeltetői szerződésekről és területértékesítésről is.


SZEPTEMBER 15.

Vándordíjat is átadnak


Székesfehérvár – A kórusmuzsika kedvelőinek ígér valódi csemegét a vasárnapi fesztivál. Szeptember 15-én, vasárnap 16 órakor kórusműhellyel kezdődik a III. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivál, amit a Szakrális Művészetek Hete nyitórendezvényeként rendez a Vox Mirabilis Kamarakórus és a Szent István Művelődési Ház.A program Kórusműhellyel indul Tóth Árpáddal, aki a kortárs kórusmuzsika elkötelezettje.18 órától a meghívott kórusok koncerteznek, majd első alkalommal kerül sor a Vox Mirabilis Vándordíj átadására, amelyet a legjobban szereplő kórus birtokolhat egy évig. A rendezvény fővédnökei: Spányi Antal megyés püspök és Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes. A Szent István teremben tartandó fesztivál résztvevői a budapesti Aula kórus, a fehérvári Bástya kamarakórus, a polgárdi Clara Voce Kórus, a Mezőfalvi Nőikar, valamint a házigazda, az ugyancsak fehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus. A belépés díjtalan.

Kiállítás lesz az emlékházban


Székesfehérvár - Szeptember 15-én, vasárnap 16 órakor nyitja meg Bakonyi István  és Földi Zoltán önkormányzati képviselő  Tóth Tamás képzőművészeti kiállítását a Királykút Emlékházban. 


SZEPTEMBER 14.

Zarándoklat Bodajkra

Egy régi hagyomány felélesztésére zarándoklatot, túrát szervez a zámolyi római katolikus egyházközség és az önkormányzat. Indulás szombaton 10 órakor a Vörösmarty és Rákóczi  út sarkán lévő kőkereszttől Csákberényen és Csókakőn át Bodajkra a Mária-napi búcsúba.

A Fehérvár Kupa sebességi modellhajó versenyt a székesfehérvári Csónakázó tavon tartják szeptember 14-én, szombaton 9 óra és 16 óra 30 között. Dél körül bemutató jelleggel néhány biztoskezű tizenéves érdeklődőnek lehetősége lesz kipróbálni a versenytechnikát is.

Falunap Sárkesziben

Sárkeszi, 10 óra: Falunap a faluház környékén. Játszóház, kézműves sátor, kerékpáros ügyességi próba, kispályás futballtorna, asztalitenisz, családi vetélkedő, Noé bárkája, erősember-verseny, sodrófahajítás, tűzoltó-bemutató. 13 óra: Faluebéd. 14 óra: Operett-dallamok, rock and roll party, mulatós mix, zumba, hastánc, kempo. 19 óra: Utcabál. 21 óra: Tűzijáték.

Ír népzene Nagyegyházán

A Népek Zenéje-sorozat következő koncertjén, szeptember 14-én, este hét órától a The Shenanigans  együttest hallhatják a nagyegyházi Hangistállóban.

A szomszédos Ausztriában élő ír muzsikusok autentikus ír népzenét játszanak, fűszerezve pop-rock-jazz elemekkel és improvizációval. Az együttes neve - vidámság - is garantálja a jó hangulatot. Kellemes ír dallamok, sodró virtuozitás, sok humor jellemzi a nyolctagú zenekar játékát. A jó, táncos hangulathoz hozzájárul a közösségi magyar kemencében helyben készített ír nemzeti étel, valamint az ír kávé, a fekete sör és a whiskey.

Kulináris kavalkád Nagyvenyimen

A Nagyvenyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesület szeptember 14-én, szombaton rendezi a hagyományos Kulináris Kavalkádot a sportcentrumban.

– A Kulináris Kavalkád egész napos családi rendezvény, amely a magyar kulináris kultúra és hagyományos vetélkedési készség közegében, minőségi kulturális élményt és a szabadidő hasznos eltöltését nyújtva igyekszik a lakossági és civil összefogást, a közösségi aktivitás növekedését előmozdítani. Egyesületünk 2010 nyarán alakult, fő tevékenysége a településfejlesztés. Együttműködésben a vállalkozásokkal, a civil szervezetekkel és a helyi, megyei önkormányzatokkal – mondja Vargáné Kaiser Katalin egyesületi elnök.

Céljaik között szerepel a helyben lakók életkörülményeinek javítása. A Nagyvenyimen és a környező településeken elérhető kulturális és közösségi rendezvények fejlesztése által az emberek közösségi aktivitásának növelése, a lakossági összefogás. Jobb talán nincs is a közös célok és feladatok megbeszélésére, mint amikor a finom ételektől roskadozó asztal és kellemes kulturális program mellett összegyűlnek az emberek. A Kulináris Kavalkád elnevezésű, immár hagyományos rendezvény e célt szolgálja.

Barátságos lesz a lajoskomáromi pincefesztivál

Eddig falunap jellegű és inkább helyi volt a lajoskomáromi Pincefesztivál. Jövőre regionálissá, két év múlva pedig országossá fejlesztenék a rendezvényt a szervezői. Barátságos Fesztivál – ez a mottó.

Kicsi falu ugyan Lajoskomárom, de nagyban gondolkodik, az elmúlt években a falunappal közös Pincefesztivát ugyanis már az idén sokkal színesebbnek képzelték el szervezői. Köztük Mits Gergő, a Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszékének vezetője, az United basszerosa, akit a gyerekkorban ott, pontosabban a közeli Sáripusztán eltöltött nyarakkal rengeteg emlék köt a településhez.

– Az idén még közös lesz a rendezvény a falunappal, de a továbbiakban hasonlót szeretnénk, mint az Etyeki Kezes-lábos, vagy mint Kapolcson a Művészetek völgye.

Mits Gergő azt mondja, Lajoskomáromban minden együtt is van ehhez: hívogató a környék, könnyen megközelíthető a település, a mintegy egy kilométer hosszú pincesor nedűiről nem is beszélve. A szeptember 14-i Pincefesztiválon négy kisebb, egy-egy pince előtti színpadon találkozhatnak a látogatók a hazai könnyűzenei élet jeleseivel. A nagyszínpadon a helyi művészeti együttesek mellett fellép két környékbeli zenekar, a Shadows 69 Memorial Band és a Collins az Ének iskolájában feltűnt Arany Timivel, valamint Tóth Vera – a pincéknél pedig Galambos Dorina és Sárközy Fanni (Mrs. Columbo), az United Pély Barnával, Gájer Bálint és Mihályi Réka, Gerendás Péter, s a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodnak. 

Rajtolnak a fogatok és a szekerek idén is

Dunaújváros – Szeptember 14-én délelőtt 11 órától rendezi hagyományos Balla István Fogat- és Szekérhajtó Emlékversenyét a Mezőfalvi Lovasegylet a Páskom réten.A nagymúltú egylet 1995 óta képviselteti magát a település civil szerveződései között. A kezdetekben 14 fővel alakuló egyesület tagjainak száma mára eléri a 40-et is. Munkájukkal, látványos bemutatóikkal rendszeres szereplői a közösségi életnek.Egyik legnagyobb rendezvényük a szekér- és fogathajtó verseny, amelyre más településekről is érkeznek nevezések. Az idei találkozóra kilátogatók az előzetes információk szerint házi jellegű megmérettetésre számíthatnak. Szabó Zsolt az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, szeptember 21-ére tervezték eredetileg a programot, de a múlt heti civil fórumon módosítást kértek tőlük. Szombaton 10 órára várják a hajtókat, 11 óra felé indítják a versenyeket, amelyet több kategóriában rendeznek. A délre befejeződő hajtás után pedig jószívvel várják a megjelenteket egy bográcsgulyásra a rendezvény helyszínén. A fogatosok számára ezzel még nem ér véget a nap, hiszen résztvesznek a délutáni szüreti felvonuláson is, hogy jelenlétükkel még látványosabbá tegyék a menetet.. 


Változatos és bő program

Mezőfalva – Igazán jól érezheti magát, aki szombaton ellátogat a Dunaújvárosból kerékpárral is könnyen megközelíthető településre. közeli településre. Gazdag programokat állítottak össze.Csütörtökön és pénteken azokat várják, akik aktívan szerepet akarnak vállalni a közösségi munkában. A „TeSzedd!” országos akcióhoz csatlakozva tisztíthatják a környezetet a szemétszüretben résztvevők. A munka után pihenés dukál – látványos és szórakoztató programokat kínál a település! Szombat délelőtt a lovas sport szerelmeseinek akad látnivaló. Az ebédet követően, a délutáni órákban pedig Mezőfalva sokéves hagyományaihoz híven, az idén is megrendezik a szüreti felvonulást és a bált. Látványos elemekben ezúttal sem lesz hiány! Csikósok és néptáncosok produkciói gondoskodnak a jó hangulatról. Mindenkit szeretettel vár a hétvégére Mezőfalva közössége!

Létesítményi tűzoltók versenyeznek a Szalki-szigeten

Dunaújváros – Szeptember 14-én, szombaton a Szalki-szigeten rendezik meg a Flórián Kupa Országos Létesítményi Tűzoltóversenyét.A lánglovagok látványos szakmai megmérettetése mellett számos program is várja majd az érdeklődőket. A rangos megmérettetés célja az ország létesítményi tűzoltóságai közötti kapcsolat építése, valamint a tűzoltóságok tűzoltó rajainak színvonalas versenyzési lehetőségének biztosítása, a tűzoltók erőnlétének fejlesztése. A Flórián Kupa szombaton reggel kilenc órakor kezdődik.A délután egy óráig tartó megmérettetésen számos izgalmas kihívás várja majd a lánglovagokat. A küzdelmek után, lazításként kulturális programok zárják a szombati találkozó résztvevőit. Számos szakmai és közösségi program is helyet kap a műsorban. A közlekedésbiztonsági bemutatók mellett a Dunaferr Repülő Klub vitorlázógépei is a magasba emelkedhetnek majd valamint játszóház is várja a gyerekeket.

Díszes menet és mulatság

Mezőfalva – Szüreti felvonulásra készülnek a községben: a menet 16 órakor indul a tájháztól, éjszaka pedig bál lesz a focipályán. A régi népszokásokat idéző programra szeptember 14-én 16 órától kerül sor. Kiindulási pontként az idén is a tájházhoz várják a felvonulni vágyókat és természetesen a kíváncsiskodókat is. Csikóslegényekkel, feldíszített lovaskocsikkal – rajtuk népi öltözetet viselő fiatalokkal – járják majd a falu utcáit. 

A Kossuth utcában a tájháznál kezdődik a műsor. A központi körforgónál, Balla Pista bácsi házánál az Ady Endre utcában és Tomicsék előtt a Csokonai és a Zrínyi utca kereszteződésében érdemes összegyűlni a menet fogadására. Most is lesznek vendég együttesek, várhatóan Adony és Pusztavám néptáncosaival. A bál helyszínéül a focipálya szolgál. A talpalávalóért ezúttal a Schütz zenekar felel. Műsoraikat német népzene, hazai és külföldi sláger, tánczene alkotja.

Ars Sacra Fejérben

A Templomok éjszakáját is magába foglaló Ars Sacra országos programsorozathoz több Fejér megyei intézmény is csatlakozott.

Szeptember 14. a Templomok éjszakája Magyarországon: ilyenkor megnyílnak azok a szakrális helyek, melyek a nagyközönség elől a hétköznapokban elzártak.

Szombaton a ráckeresztúri Szent Kereszt Felmagasztalása-templomban előadással, népi énekekkel várják az érdeklődőket. Ugyanezen a napon 19 órakor lép fel a fehérvári ciszterci templomban a szombathelyi Capella Savaria kamarazenekar. Este 8-kor Tordason, a katolikus templomban Kosztolányi Dezső istenes költészete a téma, az előadáson közreműködik a templom kórusa is. 

Ami a képzőművészetet illeti: Ráckeresztúron a hétvégén látogatható a nép hétköznapi, a Bibliában is szereplő eszközeinek kiállítása, míg a megyeszékhelyen szeptember 21-én a Templomok éjszakáján túlmutató, egy hetes Ars Sacra-n belül nyílik meg Jovián György tárlata a Szent István Művelődési Házban.

 

Természetbarát találkozó

Szeptember 13-tól 15-ig rendezik meg Kisgyónban a hagyományos természetbarát találkozót. Szombaton 8 óra 30-kor díjakat, kitüntetéseket adnak át a Gyöngyvirág kulcsosház udvarán és megemlékeznek az elhunyt természetjárókról. Lesznek különböző kihívást jelentő túrák, bemutatók és kiállítások.

20 éves az iskolagaléria

Szabadbattyán, 16 óra: Húszéves az iskolagaléria - évadnyitó, tárlatnyitó. A Gróf Batthyány Lajos Általános Iskola galériájának ünnepi, jubileumi kiállítása. Bevezetőt mond Dabóczy László nyugalmazott igazgató, az iskolagaléria alapítója.

Polgárdi, 14.30 óra: Szöszmötölő játszóház a városi könyvtárban. A gyerekek tolltartót varrnak és órarendet készítenek a kézműves foglalkozáson.

Kossovics kiállítás Kisfaludon

A 2010-ben elhunyt Kossovics Gábor képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás pénteken 18 órakor a Kisfaludi Közösségi Házban. Édesapjára a megnyitón Kossovics András emlékezik.

Húszéves az iskolagaléria 

Szabadbattyán - Az iskolagaléria 20., jubileumi évadját kezdi az új tanévben, az ünnepi kiállítást szeptember 13-án, pénteken 16 órakor nyitják meg. Bevezetőt mond Dabóczy László, a Gróf Batthyány Lajos Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, aki két évtizede a galéria létrejötte körül bábáskodott. A kiállítás október elejéig tekinthető meg, iskolai napokon 8 és 17 óra között.

ROHO: új tárlat

Dunaújváros – Az egyik legsokoldalúbb helyi képzőművész munkásságát mutatja be péntektől a KMI. Rohoizmus – A kézhezállóvá formáltak elengedése címmel mutatja be Rohonczi ROHO István dunaújvárosi képzőművész eddigi pályafutását a Kortárs Művészeti Intézet.A szeptember 13-án, pénteken 17 órakor jelentkező kiállítást Ijjas Bernadett pszichológus ajánlja majd az egybegyűltek figyelmébe. A megnyitón közreműködik a szintén dunaújvárosi Quintia együttes. A kiállítás kurátora, Fehérvári Tamás a lapunknak küldött ajánlóban így fogalmazott: – Meghatározó szó a „játék”, hiszen nem egy (művészet)tudományos vizsgálódás eredménye jelenik majd meg az intézet falai között, hanem egy szabad ötletekből, olykor kissé vicces, máskor talán kicsit kockázatos kísérletezésből összeálló műtárgykollekció. 


Olvasás Éjszakája: irodalom és kártya

Székesfehérvár – Rendhagyó módon üli meg az Olvasás Éjszakája országos programsorozatot két fehérvári könyvesbolt. A Vajda Jánosban a téma a gasztronómia, a Studyban az ördög bibliája, vagyis a kártya lesz.

Bűnös(nek tűnő), de élvezetes szenvedélyek körül forog az olvasáskultúrát népszerűsítő kezdeményezés fehérvári kínálata szeptember 13-án. A Líra Könyvkereskedő Zrt. Vajda János Könyvesbolt előtt, a Fő utcán (eső esetén bent a boltban) 17.30-kor kezdődik a program, Eszel olvasol,olvasol eszel... címmel. Az irodalom „kövérjét” kínálják a szervezők: a Bakony alján élő, népszerű gasztroblogger, Nagyszékely István, a blogvilágban ismert nevén Seafalcon lesz a beszélgetés vendége, s nem csak hét éve írt könnyed receptjeit, de korábbi szakmájából tengerjáró történeteit is magával hozza.

A fiatal költőkből, prózaírókból álló netes folyóirat, a Félonline csapata – Braun Barna, Katona Ágota, Mihályi Réka, Tinkó Máté. Az érdeklődők könyvekért és verses lekvárokért, valamint a helyszínen könyvjelzőket horgoló Sálkommandó munkáiért játszhatnak, végül pedig a két szervező, Hegedűs Ágota és Kocsis Noémi egy-egy gasztronovellája kerül terítékre, s mindebben közreműködik Barbély Gábor színész. Az ördög bibliája az irodalomban – ezzel a címmel kezdődik az idevágó program a Study könyvesboltban, 19 órakor. A rendhagyó író-olvasó találkozón Peer Krisztián lesz a vendég, akivel a pályatárs Pallag Zoltán beszélget majd a kártyaszenvedély megtestesüléseiről és irodalmi hagyományáról. A Szépírók Társasága A könyv utóélete című sorozatában létrejövő esemény természetesen felolvasással párosul – utána pedig nyilvános kártyacsatát hirdet meg a könyvesbolt csapata, az irodalmár vendégek és a helyszínen érdeklődők között, akár hajnalig is...

Az Olvasás Éjszakája program közeli helyszíne lesz még Lovasberény: itt a helyi könyvtárba várják az érdeklődőket 20-22 óra között. Bárki felolvashatja a kedvenc prózáját, műfaji megkötés nélkül, a közönség épülésére.

Vargha Tamás fogadóórája

Vargha Tamás országgyűlési képviselő fogadóórát tart  szeptember 12-én, csütörtökön 15 óra 30 és 17 óra 30  között képviselői irodájában (Székesfehérvár, Piac tér 12-14.). Előzetes bejelentkezés szükséges a 30-8150-002-es telefonszámon.


SZEPTEMBER 11.

A képviselő órája

Árgyelán János megyei önkormányzati képviselő, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Fejér megyei elnöke fogadóórát tart szeptember 11-én, szerdán Vajtán, a Faluházban (Szabadság tér 3.) 13 és 14 óra között, valamint Cecén, ahol a V8 Vendéglőben (Szabadság tér 22.) 14 óra 30 és 16 óra között várja az érdeklődő állampolgárokat. 


SZEPTEMBER 10.

Bokros Jánosra emlékeznek

Az idén lenne 75 éves Bokros János sárkeresztúri születésű költő, tanár, aki Fehérváron tanított a József Attila Gimnáziumban. Emlékére a Vörösmarty Társaság Kossuth utcai termében szerveznek versolvasással egybekötött beszélgetést kedden 18 órától. Várják a barátokat, ismerősöket, egykori tanítványokat.

A hunok és a magyarok

Székesfehérvár – Szeptember 10-én, kedden 19 órakor ismét érdekes előadás lesz a Királykút Emlékházban. Régen várt vendég lesz a Fejér Szövetség 187. Hétvezér Estjének előadója. A bölcsész-hallgatóként az 56-os forradalomban való szerepvállalásáért letartóztatott, az ország összes egyeteméről ítélet nélküli eljárással kitiltott Aradi Éva foglalja össze évtizedes kutatásait a fehér hunok és magyarok kapcsolatáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!