Programok

2011.10.28. 11:34

Színház, túra, kiállítás, buli - programot ajánlunk, válasszon!

FMH - Táncház a VOKE-ban, jótékonysági koncert a Károlyi-kastélyban - néhány példa a megye hét végi programjai közül.

Fejér Megyei Hírlap

KONCERT, BULI

Péntek

Dunaújváros, 19 óra: Rudán Joe estje az MMK jazzklubjában. A rockslágerek ezúttal akusztikus formában csendülnek fel.
Székesfehérvár, 22 óra: Halloween night a Westben VV Christofellel.
22 óra: A Fezenben a Deák Bill Blues Band lép fel.
22 óra: A Klubban Sexpants night lesz.

Szombat

Székesfehérvár, 20 óra: A Budapest bár bemutatja legújabb, Hoppá! című lemezét a Fezen Klubban.
22 óra: A Club Musixban Gondhand keveri a zenéket.
22 óra: A The Cave-ben Best partit rendeznek.
22 óra: Az Albabárban házibuli Szabadkai Balázzsal.

Vasárnap

Székesfehérvár, 20 óra: a Fish! zenekar lemezbemutató koncertet ad a Fezen Klubban. Fellép a The Grenma és az Insane együttes is.
22 óra: Az Albabárban Trend parti lesz.

RENDEZVÉNY

Székesfehérvár

Péntek, 18 óra: Tóth László Hattyúkárogás című kötetét mutatják be A Szabadművelődés Házában. A vendégek: Lőrinczy Attila író, szerkesztő és Péntek Imre József Attila-díjas költő, a Pannon Tükör főszerkesztője. A beszélgetést Tódor János író, újságíró, szociográfus vezeti.
Pázmánd, 18 óra: az Őszi esték sorozatban Farkas Bertalan,  az első magyar űrhajós lesz a vendég a régi polgármesteri hivatalban.

Szombat

Székesfehérvár, 14 óra: A Hagyományaink a múltban című sorozat a VOKE Vörösmarty művelődési házban. A Fejér Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében lesz táncház, kézműves-bemutató, játszóház. Az érdeklődők népi ékszereket készíthetnek.
16 óra: Teleki Miklós  és tanítványai (Dezső Dárió, Nagy Richárd, Kovács Márton, Rajki János) orgonahangversenye a Budai úti református templomban. Műsoron Liszt Ferenc művei.
Fehérvárcsurgó, 18 óra: Liszt + címmel rendeznek jótékonysági koncertet a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány javára a Károlyi-kastély főispáni termében. Liszt Ferenc művei mellett Brahms és Verdi szerzeményei hangzanak el Gógl Írisz (ének), Lovász Tamás (gordonka) és Hegedűs Gönczy Katalin  tolmácsolásában.

SZÍNHÁZ

Péntek
Dunaújváros, 16 óra: Zalán Tibor: Kabule kincse című darabjának bemutató előadását láthatja a közönség a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A rendező-koreográfus: Énekes István.

Péntek, szombat
Székesfehérvár, 19 óra: A Vörösmarty Színházban Tasnádi István Finito című komédiáját játsszák (péntek: Egry József-bérlet, szombat: Gobbi Hilda-bérlet).
Szombat, 19 óra: A Szabadművelődés Házában a Prospero Színkör Szophoklész: Oidipusz király című darabját adja elő.

Vasárnap
Székesfehérvár, 11 óra: Az Óz a nagy varázsló című zenés mesejátékot adják elő a Vörösmarty Színházban.

KIÁLLÍTÁS

Péntek

Pázmánd, művelődési ház: Szakál Antal képzőművész tanár kiállítása október 30-áig naponta 16-19 óráig látogatható.
Székesfehérvár, 14 és 18 óra között: A Kézművesek Házában megtekinthető a Fehérvári Kézművesek Egyesüléhez tartozó fazekas- és keramikusmesterek kiállítása.
17 óra:  A Csók István Képtárban a Fejér megyei őszi tárlat megnyitója. Az idei szemlén 88 megyei alkotó művét állítják ki. Köszöntőt mond Vargha Tamás,  a Fejér megyei közgyűlés elnöke, a kiállítást Smohay András  művészettörténész ajánlja a közönség figyelmébe. Az ünnepélyes megnyitón adják át a megyei önkormányzat, a fehérvári valamint a dunaújvárosi önkormányzat és a Dunaújváros Művészetéért Alapítvány díjait. Megtekinthető: január 29-éig, hétfőn 13-18, keddtől vasárnapig 10-18 óráig.
18 óra: Háyland címmel nyílik kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban. Vendég lesz Háy János József Attila- és Márai Sándor-díjas író és költő, akivel Czinki Ferenc szerkesztő beszélget az esten.

TÚRA

Szombat

A Vértes Meteor Se a Budai hegységbe szervez 16 kilométeres túrát. Indulás: 7.40-kor a vasútállomásról, érkezés várhatóan 16.30-kor. Túravezető: Valkai István.
A Gyöngyvirág TE a Bakonyba tesz túrát, Bakonykúti-Ferhérvárcsurgó útvonalon. A táv 11 km, 200 méteres szintkülönbséggel. Indulás: 8.30-kor az autóbusz-állomásról, érkezés 15 órára. Túravezető: Südy Árpádné.

 Vasárnap
 
A Vértes Meteor SE Bakonybél környékére szervez 20 kilométeres kirándulást. A vasútállomásról, 7.15-kor indul a csapat, érkezés 20.04-kor. Túravezető: Dégi Csaba.

 Hétfő
 
Tisza István budapesti szobrának avatása után a Vértes Meteor SE tagjai felkeresik a Tisza család lakhelyeit 3 km-es nyílt túra keretében. Túravezető: Ujpál Gyuláné.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!