Szerda óta

2018.08.31. 07:45

Rendhagyóan elevenítik fel Eötvös korát Ercsiben

Eötvös József kultuszminiszterre emlékeznek az Eötvös-napok programsorozatával, amely már szerdán elkezdődött.

Bokros Judit

Fotó: Eötvös József Általános Iskola

A programok pénteken folytatódnak a Duna-parti városban, ahol a politikus sírja, a róla elnevezett kápolna található. Délelőtt 10 órakor az Eötvös Emlékházban Aporné Kincses Éva szociológus tart előadást Újabb Eötvös József-kutatások és a fair play kutatói magatartás címmel. Aznap 19 órától az Eötvös József Művelődési Házban Bengt Ahlfors Színházkomédia című darabja látható.

A műsorok a hétvégén sűrűsödnek. Szombaton a gyerekeket az Örökmozgó parkba várják, például történeti játékokkal, kézműves-foglalkozással. A koncertek, kulturális produkciók 14 órakor kezdődnek, a polgármesteri köszöntő a Jorgováni Rác Kórus és a Zorica Tánccsoport fellépése után, 15.30-kor hangzik el. A napot Péter Szabó Szilvia akusztikus fellépése zárja 20.30-tól az Ébredő turné 2018 című koncerttel.

Vasárnap 8 órától Eötvös-­kupa kezdődik, a résztvevők a Kinizsi-pályán fociznak. Eötvös József szobrát 11 órakor koszorúzzák, majd 14 órától érdekesség lesz az emlékházban: a leendő miniszterről és gyermekkoráról megelevenedő reformkori személyek mesélnek. Délután három órától szintén koncertek következnek: 15 órától a Boka Boogie Band játszik, 17 órától a Mystery Gang lép fel, a Hungaria Tribute Zenekar pedig 20.30-tól áll a közönség elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!