programajánló

2020.08.07. 07:25

Péntek esti koncertek a Velencei-tó környékén

Két jelentősebb koncert is lesz pénteken este a Velencei-tó térségében. Pákozdon, a Katonai Emlékparkban csendülnek fel a dallamok – mégpedig a Helyőrségi Zenekar előadásában, ezt követően pedig a swinggé lesz a főszerep a kápolnásnyéki Halász-kastélyban.

S. Töttő Rita

Ma este a fehérvári helyőrségi zenekar ad koncertet a pákozdi Katonai Emlékparkban Fotó: Nagy Norbert (archív)

Fotó: NAGY NORBERT

A zenészek mindkét helyszínen különböző stílusú nyár­esti dallamokkal örvendeztetik meg az érkezőket. Két koncert is várja az érdeklődőket a Velencei-tónál pénteken, amikor várhatóan az időjárás is kedvez majd a kültéri programoknak. A pákozdi Katonai Emlékparkban kezdődik az első, ahol immáron hagyomány, hogy augusztusban a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar kitűnő koncertje nyújt kellemes szórakozást.

Péntek este a fehérvári helyőrségi zenekar ad koncertet a pákozdi Katonai
Emlékparkban Fotó: Nagy Norbert (archív)

Augusztus 7-én, pénteken, azaz ma 18 órától azonban nem csak a katonazene kedvelőit várják, hiszen felcsendülnek örökzöld dallamok és film­zenék is. A péntek este a kápolnásnyéki Halász-kastélyban folytatható, ahol 20 órától Gájer Bálint és Horváth Márk „Könnyed nyáresti dallamokkal” örvendezteti meg a kastélykoncert résztvevőit. A saját dalok mellett klasszikus swingek, latinos lüktetésű szerzemények és kimondottan popzenei dalok is megszólalnak. Gájer Bálint énekel, Horváth Márk gitározik, Piri Béla nagybőgőn, Potesz Balázs pedig dobon kíséri az érdekesnek ígérkező koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!