Szent ez a hely és sérthetetlen!

2018.09.14. 07:10

Nyitott templomok – Szombaton kezdődik az Ars Sacra Fesztivál

Az Ars Sacra Fesztivál székesfehérvári programjait szeptember 15-én, szombaton 15 órakor nyitják meg a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

V. Varga József

Egymást érik a templomi hangversenyek a hétvégén

Fotó: Archív

Spányi Antal megyés püspök ünnepi köszöntőjét követően a résztvevők megtekinthetik Olasz Ferenc: Ars Hungarica – A Kárpát-medence művészeti emlékei című filmjét. Az eseményen Reha György kurátor osztja meg gondolatait, majd megnyitják Olasz Ferenc Balázs Béla-díjas fotográfus kiállítását. A Hermann László Kamarazenekar (művészeti vezető: Major István) szombaton 19 órakor a fülei Keresztelő Szent János plébániatemplomban ad hangversenyt, azután megnyitják Ádám László képzőművészeti kiállítását.

Egymást érik a templomi hangversenyek a hétvégén
Fotó: Archív

Gárdonyban 9 és 18 óra között tartanak bibliai sétát a református templomban, az ünnepi tanévnyitó istentisztelet 15 órakor kezdődik, fogadalomtétellel. Móron 16 órától a Szent Kereszt templomot mutatják be, Fehérváron a Ciszterci Nagyboldogasszony templomot pedig 19.45 órától, előtte és utána hangszeres muzsikával. A pákozdi református templomkertben 20 órától filmet vetítenek. Aranyban úszó meleg gyertyafény címmel vasárnap 18 órától a Vox Mirabilis Kamarakórus ad koncertet (karnagy Zemlényi Katica) a székesfehérvári szerb ortodox templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!