Három tenor éneke

2019.06.28. 07:50

Nyári koncert Fehérváron: Beszélj nekem a szerelemről!

Parlami d’Amore harmadszor, három tenorral. Beszélj nekem a szerelemről! Ismerős lehet a cím a zenekedvelők körében, hiszen pénteken 21 órától (esőnap: szombat 21 óra) harmadik alkalommal varázsolja el olasz dallamokkal közönségét az Alba Regia Szimfonikus Zenekar.

FMH

Az Alba Regia szimfonikusokat Dubóczky Gergely vezető karmester dirigálja Fotó: FMH-archív

A koncerten az egyetemes zeneirodalom olasz operaremekeiből és a varázslatos délolasz hangulatot idéző autentikus nápolyi dalok világából hallhatunk hol pezsgő, hol andalítóan romantikus zenei kavalkádot – tájékoztatta lapunkat Czirbus-Varga Andrea. – A három, egyedi hangszínnel megáldott, nemzetközi elismertségű tenor – Giorgio Casciarri, Domenico Menini és Alessandro Goldoni – a művészetére sajátosan jellemző, mégis egymással bravúrosan harmonizáló interpretációban adja tehetsége legjavát.

Az Alba Regia szimfonikusokat Dubóczky Gergely vezető karmester dirigálja Fotó: FMH-archív

A Városház téren így felcsendülő Verdi-, Puccini-, Rossini- és Donizetti-áriák, illetve a canzone napoletana dallamok Denis Biancucci zongoraművész virtuóz scherzando- és fantáziajátékában, valamint a koncert grandiózus nagyzenekari hangzását adó Alba Regia Szimfonikus Zenekar lenyűgöző előadásában fonódnak egységes produkcióvá, Dubóczky Gergely karmester vezényletével. A dalest meghatározó zenei vonulatába a klasszikus zenekari darabok és Cristiano Alberghini – a felcsendülő medley-feldolgozások, és a műsor számos darabjának zenekarra adaptálását végző – tehetséges kortárs zeneszerző immár védjegyévé vált kompozíciói varázsolnak lebilincselő epizódokat – tette hozzá Czirbus-Varga. Közreműködik: Giorgio Casciarri (tenor), Domenico Menini (tenor), Alessandro Goldoni (tenor), Denis Biancucci (zongoraművész), Cristiano Alberghini (zeneszerző) és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, vezényel Dubóczky Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!