régi mesterségek és autó-motor show

2019.08.30. 07:45

Eötvös-napok, Onix-koncerttel fűszerezve

A hét végén is gazdag a szeptember 3-ig tartó Eötvös-napok programkínálata.

Bokros Judit

Fotó: Aporné Kincses Éva

Az ercsiek tizenkilencedik alkalommal szervezik meg az év legfontosabb rendezvénysorozatát, amelyre helyieket és más érdeklődőket egyaránt várnak.

Eddig egyebek mellett kiállításmegnyitóra és könyvbemutatóra került sor, pénteken, augusztus 30-án pedig egy előadással indul a program az Eötvös-emlékházban: Aporné Kincses Kovács Éva szociológus beszél Eötvös Lorándról, Eötvös József fiáról. Déltől 21 óráig, a hagyományőrző délután keretében több régi mesterség képviselője lesz jelen az Örökmozgó parkban. Strohmayer Ádám egy lassan feledésbe merülő szakma, az ötvös-cizellőr egyik utolsó képviselője, vele kipróbálható majd a rézdomborítás. Baumgartner Ádám bőrműves segítségével a bőrművességgel lehet ismerkedni, s a résztvevők karkötőkkel gazdagabban térhetnek haza. Faith Csaba az íjászat rejtelmeibe enged betekintést, és fegyvereket is bemutat, Weigel Harry a ko­vács­mesterséget képviseli. Tóth J. Attila búvárrégész e különleges szakma szépségeiről mesél, s megtekinthetők a kutatás során előkerült tárgyak. Az Attila – King of kings projekt (AKK) révén betekintés nyerhető Attila korába. Pergel Antal előadása 18 órakor kezdődik, majd táncház lesz Mihovits Mártival.

Szombaton 10 órától interaktív előadásra várják a közönséget Bárók és fiaik a 18–19. században címmel az Eötvös-emlékházba. A művelődési ház előtt 13 órától indulnak a színpadi programok. Először Szandi koncertezik, majd Győri Máté polgármester megnyitója után 14.15-től Charlie lép föl, 15.10-kor gyermekelőadásra kerül sor, a The BlackBirds „Beatles Tribute” 16 órakor kezd, a TrioZ 17.30-tól áll színpadra, a PUGS 18.45-től érkezik, 20 órakor pedig az Onix 30. jubileumi koncertjével zárul a nap. Utóbbi zenekar meglepetéssel is készül.

Vasárnap 8 órától rendezik a X. Ercsi Autó-motor Show-t és az Eötvös-kupa kispályás labdarúgótornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!