kiállítások, sült tök és tea

2019.11.29. 07:15

Élő jenői adventi kalendárium – Színes adventre készülnek a faluban

A Szélszirom Klub hölgyei igazán kitettek magukért. Az össznépi mézeskalács-díszítéshez legalább hatszáz (!) mézeskalácsot formáztak és sütöttek.

Nagy Anikó, FMH

Mézeskalácsból nem lesz hiány a díszítéskor Fotó: Nagy Anikó

Színes, változatos decemberre készülnek a faluban. A karácsonyi kézműveskuckó szombaton nyitja meg kapuit a könyvtárban: 14 órától a mézeskalács-díszítést Csordás Judit, a Huszár Arts Academy munkatársa, a Kalácska blog alapítója vezényli. Advent első vasárnapján a templomban 18 órakor megnyitják az Adventi csillagok alkotói kiállítást, köszöntőt mond Budai Ferenc világi elnök, Kerekes Ildikó polgármester és Bohus Péter katolikus plébános.

Mézeskalácsból nem lesz hiány a díszítéskor
Fotó: Nagy Anikó

Meggyújtják a gyertyát, közreműködik Körmendi Gitta és Németh Józsefné szavalattal, a Táci Nyugdíjas Egyesület Szivárvány dalköre, orgonán játszik Bakos Gábor. December elsején sült tökkel, teával és forralt borral várják a lakosságot, a második alkalommal pogácsával, a harmadikon sült almával, december 22-én pedig bejglivel. Varga Roberta könyvtáros ötlete nyomán az élő jenői adventi kalendáriumnak is megnyílnak a „lapjai”, s nyomkövető játékért irány a közösségi oldal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!