Több mint 4 óra természetfilm

2019.05.21. 07:10

A fehérvári művészmozi is játszik a héten környezetvédelmi alkotásokat

Országszerte mintegy 30 helyszínen vetítenek a mozik ezen a héten természet- és környezetvédelmi dokumentumfilmeket. A Barátság moziban szerdán.

Majer Tamás

Nemzetközi filmkínálatból válogathatunk Fotó: Shutterstock

A 16 órakor kezdődő 45 perces animációs blokkban többek között Srí Lanka-i (Részeges), mexikói (Lepkebáb), spanyol (Szárított bolha) és brit (Hajótörött) alkotók munkáiból is vetítenek. (Zárójelben a filmek címe.)

A 17.30 órakor induló 1 óra 10 perces vetítés a rövidfilmeké. Bennünket különösen csábítanak a Meseszép székelyföldi tél, illetve az Élet az erdélyi vadonban című filmek, ám az argentin Déli simabálna és az amerikai Levélvágók is érdekesnek tűnik.

Nemzetközi filmkínálatból válogathatunk
Fotó: Shutterstock

A harmadik szakasz 19 órakor rajtol, ebben független filmeket tűznek műsorra a Barátság moziban. A 70 perc hosszú, A Föld nélküli királynő című dokumentumfilm Asgeir Helgestad norvég természetfilmes munkája. Ez egy igaz történet Frostról, egy különlegesen szép jegesmedvéről. Egy négy évig tartó svalbardi utazás során találkozott vele az alkotó.

Az egyórás, Pápua Új-Guineára emlékezve című dokumentum lm rendezője Paolo Sodi, aki az ország sokszínűségét, izgalmas környezetét, illetve az erdőirtásokat s más, veszélyekkel teli tevékenységeket is bemutat.

A vetítések ingyenesek, ám nullaforintos jegyet kell rájuk váltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!