November 12.

2022.10.18. 16:30

Jubileumi Márton-napot tart idén a Pázmándi Spájz Egyesület

Idén már a 10. évfordulóját ünnepli a Pázmándi Spájz. Az elmúlt két évben elmaradt a Márton-napi rendezvény, ezért idén még nagyobb energiával készülnek a szervezők.

E. Tringli Alexa

Forrás: Egyesület

Az eddigi évekhez hasonlóan a kistermelők, őstermelők kirakodóvásárral készülnek, s a délutánt zenés műsorok színesítik: helyi és környékbeli népművészeti együttesek lépnek fel.

- Várhatóan 18-20 őstermelő fog kiállítani, köztük olyanok, akik évek óta rendszeresen itt vannak. Többségében helyiek, ám mivel nincs pl. füstölthús-árusunk vagy keramikusunk, ilyenkor hívunk másokat - mondta el Kerkuska Csaba, az egyesület alelnöke. - A délelőtt folyamán szeretnénk egy lovasszekéren ülő kisbírót végigküldeni a falun, aki telekürtöli a települést a rendezvény hírével. A szekéren Döbrögi uram is ott lesz, mögöttük pedig Lúdas Matyi fog lovagolni. Három éve is így harangoztuk be a délutánt, óriási sikere volt.

A Márton-napi rendezvény november 12-én, szombaton 14 órakor egy köszöntővel kezdődik, ekkor nyílik a spájzajtó a Manó vendégházban (szó szerint, hiszen a nagykaput a szervezők spájzajtóvá fogják varázsolni), az összejövetel kifulladásig tart.

Minden korosztály számára készültek programokkal a szervezők. A vásári forgatagban forralt bort és meleg teát is kínálnak, de helyi ételeket is kóstolhatunk, mint például a krumplikása pirított vöröshagymával, de más finomságokkal is várják majd a vendégeket.

A családi nap ingyenes lesz, és aki a vásárlás mellett támogatná az egyesületet, megteheti a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!