Kórusok és tánccsoportok fellépése színesíti

2019.04.09. 07:05

Szomszédolás, megyekorzó vár szombaton Ercsiben

A minőségi termékek és az igényes szórakozás kedvelői szombaton a kisváros felé vegyék az irányt!

Bokros Judit

A tavalyi Megyekorzót Fehérváron tartották

Fotó: FMH Archív

Ercsiben rendezik ugyanis április 13-án 9–15 óráig a Tavaszi szomszédolót és Megyekorzót, amelyen Fejér megye termelői és kézművesei szélesebb közönség előtt mutatkozhatnak be háztáji, minőségi termékeikkel.

Fontos szerep jut a helyi és környékbeli kórusoknak, néptánccsoportoknak is, amelyek műsorral szórakoztatják a nézelődőket. A rendezvény 9 órakor köszöntőkkel kezdődik, ezután lépnek föl a meghívott csoportok, vagyis: Beloianniszból a Trindafylla Egyesület, Adonyból a Salina Táncegyüttes, a Rozmaring Táncegyüttes, a Duna-Menti Szent Orbán Borrend, a Gyöngyvirág Női Kar, Ráckeresztúrról a BorÁszok Dalárda Egyesület, Ercsiből a Zorica Tánccsoport, a Jorgováni Rác Kórus, a Szalintra tánccsoport, valamint a Hétszínvirág Óvoda Csigabiga csoportja is műsorral készül.

A tavalyi Megyekorzót Fehérváron tartották
Fotó: FMH Archív

Az érdeklődők egyebek mellett finom ételekből, lakberendezési tárgyakból és a húsvéti készülődést segítő kellékekből, dísztárgyakból is válogathatnak. A kertek csinosításához szintén beszerezhetők lesznek palánták, cserepes virágok.

A gyermekeket több kapcsolódó program várja. Az Eötvös József Művelődési Ház Örökmozgó Parkjában a Hungarikum Kincsesláda és a MintaKINCStár igényes, magyar népművészetet középpontba állító játékai, feladatai foglalhatják le a kicsiket és a nagyobbakat. Ehhez kapcsolódva a Fejér Megyei Értéktárban szereplő ercsi értékeket is bemutatják, s aki vállalkozik rá, az megtekintheti a Tűzoltótoronyból látható panorámát.

Az eseményen délután két órakor azt is kihirdetik, melyik stand lett a „Legszebb stand” cím nyertese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!