alapítók napja

2019.03.28. 07:50

Hercegfalva–Mezőfalva alapítását köszöntik a József nádor-hét programjain

A községet Dréta Antal zirci apát kezdeményezésére hozták létre, alapításának védnöke és támogatója Habsburg József nádor volt.

V. Varga József

Csendül a nóta: a nótaesten Oláh Kálmán és zenekara muzsikál, Rauf Pál énekel április 5-én 17 órától a Kiss Kálmán Művelődési Házban. „Állok Istenért, egyházért, hazáért…” Mindszenty József bíboros emlékkiállítása fölött a Magyarországi Mindszenty Alapítvány és Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata bábáskodik. A tárlatot Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, a Mindszenty Alapítvány elnöke nyitja meg április 8-án 17 órakor, a délután folyamán közreműködik a Color Quartet együttes. Mezőfalva civil szemmel: a civil szervezetek április 9-én 17 órakor mutatkoznak be. Misszió az életünkben: Csókay András professzor, idegsebész, agykutató április 10-én 17 órától tart előadást.

Alapítók napja: a település alapításának 208. évfordulóját április 11-én, csütörtökön köszöntik.

Az ünnepi szentmisét 16 órától Spányi Antal megyés püspök, Bérczi Bernát zirci apát, Marton Bernát zirci perjel és Kristofory Valter plébános celebrálja a katolikus templomban. Az alapítók szobrait 16.45-kor koszorúzzák meg, emlékező beszédet mond Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, közreműködik a Mezőfalvi Női Kar.

Az ünnepi műsor 17.30 órakor kezdődik a művelődési házban, beszédet mond Márok Csaba polgármester, fellép a Mezőfalvi Néptáncegyüttes, valamint Valter Ferenc operaénekes, Spergler Krisztina zongoraművész és Sebestyén Bernát színművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!