Hirdetés

2024.03.26. 11:28

Válogass Nagykanizsa változatos logisztikai álláslehetőségei közül!

A nagykanizsai álláspiac gyakori szereplői a különböző logisztikai pozíciók, amelyek között megannyi álláskereső találhat a végzettségével és a tapasztalataival összhangban lévő munkakört. Érdemes tehát átfogóan böngészni a város álláskínálatát, hisz többek között a most bemutatásra kerülő álláslehetőségekkel is könnyedén találkozhatsz!

Fotó: freepik.com

Raktáros

A raktáros pozíciók talán az egyik legáltalánosabb és leggyakrabban elérhető álláslehetőségnek számítanak a logisztikai álláskategórián belül. Előfordulásuk Nagykanizsa esetében sem ritka, amit jól bizonyít a NagykanizsaAllas.hu kínálata is, ahol már többször is szerepeltek raktáros munkákra vonatkozó álláshirdetések.

Az ilyen típusú pozíciók feladatai jellemzően hasonló tevékenységek köré épülnek, ami egyebek mellett magában foglalja a beérkező áruk átvételét, a kimenő áruk összekészítését, a raktári anyagmozgatást, valamint a készletkezelést is. Utóbbihoz különböző adminisztrációs teendők is tartozhatnak, amelyek ellátása során a raktárosok rögzítik és dokumentálják az áruk mozgását az erre kialakított szoftverekben.

Nagy hangsúlyt kapnak továbbá a raktári rend és tisztaság fenntartására irányuló feladatok is, hisz számos anyag és termék tárolásához kötődnek szigorú szabályok. Összességében tehát elmondható, hogy ezen állások megpályázói, későbbi betöltői fontos szerepet kapnak a logisztikai folyamatokban, illetve jelentősen hozzájárulhatnak a hatékony árutároláshoz, árumozgáshoz.

Árufelelős

Az árufelelős pozíciók kapcsán az ellátandó feladatok egy jelentős részét ugyancsak raktárosi teendők adják. Ezek mellett ugyanakkor a feladatlistában rendszerint megjelennek olyan tevékenységek, mint például a minőségellenőrzés, az átfogó és részletesebb adminisztráció, valamint a beszállítókkal és a szállítmányozókkal történő kapcsolattartás.

A kommunikációs és a kapcsolattartói feladatok pedig akár értékesítési célzattal is a munkakör részét képezhetik. Az említett nagykanizsai portálon például volt precedens olyan árufelelősi álláshirdetés megjelenésére, ahol a pozíciónak egy fontos szegmensét a potenciális ügyfelek felkeresése és látogatása, továbbá értékesítések lebonyolítása jelentette: https://nagykanizsaallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika.

Fuvarszervező

A logisztikán belül azon munkavállalókra is nagy igény mutatkozik, akik a fuvarok és szállítások eredményes megvalósulásában működnek aktívan közre. Ilyenek a fuvarszervezők is, akiknek alapvető felelőssége a szállítások ütemezése, az útvonalak megtervezése, illetve az ezen folyamatokhoz kapcsolódó dokumentációs feladatok (pl. szállítólevelek, fuvarokmányok kiállítása stb.) elvégzése.

Ezenkívül a mindennapi teendőknek egy megkerülhetetlen része a kapcsolattartás is, hisz a fuvarszervezők magukkal a sofőrökkel, valamint az ügyfelekkel és a partnerekkel egyaránt

kommunikálnak a szállítások gördülékenységének és a hatékony információáramlásnak biztosítása érdekében. Mindez különböző ad-hoc jellegű problémamegoldással is együtt jár, a szállítások létrejöttét ugyanis több váratlan tényező is nehezítheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában