Naptárakat elő!

2024.03.31. 07:00

„KUVASZFESZT” Dinnyésen, április közepén!

Mostanában talán kevésbé számít divatos kutyafajtának a kuvasz, pedig egy olyan jószágról beszélünk, amely mindenképpen több figyelmet érdemelne. A Magyar Kuvasz Egyesület a fajta megtartásán felül, zászlajára tűzte ki a fajta népszerűsítést is. Erre pedig tökéletes alkalom a dinnyési Hagyományőrző Központban tartandó MKE kuvaszos szakmai napok április 13-14-én.

Kecskés Zoltán

Nevezhető valamennyi, 3 hónapos kort betöltött, FCI származási lapra jogosult kuvasz.

Fotó: Takács Sára

A XI. Dinnyési találkozó, a „KUVASZFESZT” igazán érdekesnek ígérkezik a kutyabarátok  számára, melynek  Fekete György, a híres tenyésztő hagyományosan a házigazdája. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy aki nagy létszámban összesereglő gyönyörű kuvaszt szeretne látni, annak ott a helye a Magyar Kuvasz Egyesület rendezvényén, amely ezúttal kétnapos lesz.

Fotó: Magyar Kuvasz Egyesület

Szombaton  10 órától egy küllemet figyelő  versenyt tartanak, majd délutántól szakmai előadásokat hallhatnak a résztvevők a kuvaszokról. Vasárnap pedig az esemény megkoronázásaként jön a tenyésszemle. Aki szeretné benevezni négylábú kedvencét, egészen április 7., vasárnap éjfélig megteheti. Nevezhető valamennyi, 3 hónapos kort betöltött, FCI származási lapra jogosult kutya. A többnapos nemzetközi érdeklődésre is számot tartó rendezvényre  a szervezők hívnak és várnak mindenkit szeretettel!

További információ a www.magyarkuvasz.hu oldalon!

A Magyar Kuvasz Egyesület szakmai és működési programja keretében Bethlen Gábor -Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában