Hirdetés

2024.02.09. 12:33

Mozgalmas állást keresel Székesfehérváron? Nézz körül az áruszállítói pozíciók között!

Az álláskeresők között sokan vannak olyanok, akik kifejezetten a mozgalmas és változatos munkalehetőségeket keresik. Számukra ideális választásként szolgálhatnak az áruszállítói munkakörök, ahol élénk mindennapok jellemzik a munkaidőt. Természetesen ezek a pozíciók Székesfehérváron is gyakran elérhetőek, vagyis érdemes lehet figyelemmel kísérniük a város álláskínálatát azoknak, akik érdeklődnek a terület iránt!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Az áruszállítói feladatkör

Az áruszállítók több fontos feladatot is ellátnak az áruk szállítása és a logisztikai folyamatok kezelése során. Alapvető tevékenységi körüket természetesen az adott áruk célhelyszínre történő elszállítása jelenti, de emellett több egyéb feladattal is kiegészülhet a munkakörük.

Ebbe beletartozik például áruátvétel és az előkészítés is, amelynek során az áruszállítók felveszik az árukat a raktárban vagy a telephelyen, és előkészítik azokat a szállításra. Az előkészítés alatt értendő többek között az áruk megfelelő rögzítése a szállításhoz használt gépjárműben, sőt, olykor akár a csomagolás is.

Feladatuk továbbá, hogy a fuvarszervezőkkel egyeztetve összeállítsák a napi útvonalakat és szállítási ütemterveket, szem előtt tartva a költséghatékonyságot, illetve a szállítási határidőket. A munkájukhoz némi dokumentációs tevékenység is hozzátartozik, beleértve például a fuvarlevelek, szállítólevelek és számlák kezelését, szükség esetén aláíratását.

A munkavégzés során ezek mellett kapcsolattartói tevékenységeket is folytatnak, hisz fuvarszervezőkkel és az ügyfelekkel egyaránt kommunikálnak a szállítások helyzetéről és az esetlegesen felmerülő változásokról. Nem utolsósorban pedig karbantartják járművüket, és odafigyelnek annak műszaki állapotának megőrzésére.

Munkalehetőségek áruszállítói pozícióban Székesfehérváron

Az áruszállítói munkák gyakran visszatérő lehetőségek, amelyek megjelenésére Székesfehérvár vonatkozásában is több alkalommal volt már precedens az olyan nagyobb állásportálokon, mint például az AllasOrias.hu: https://allasorias.hu/allasok/szekesfehervar. Ezen munkalehetőségek egyik legnagyobb előnye, hogy legtöbbjük már akár B kategóriás jogosítvány birtokában is betölthető, vagyis széles álláskeresői réteg számára lehetnek elérhetőek.

Persze a többéves vezetői rutin jellemzően alapvető követelmény, ahogy a kiváló helyismeret is. Ezenfelül kiemelt fontossággal bír a pontosság és a megbízhatóság, hisz egy áruszállítónak általában határidőkhöz kell igazodnia, továbbá áruk biztonságos kezeléséről sem feledkezhet meg.

A kiváló kommunikációs képesség ugyancsak elengedhetetlen, amit az említett kapcsolattartói feladatok indokolnak. Mindemellett pedig a stressztűrő- és problémamegoldó képesség sem maradhat ki a sorból, elvégre az áruszállítások során több váratlan tényező is nehezítheti a munkavégzést, beleértve a forgalmi dugókat vagy a változó időjárási körülményeket. Összességében tehát egy változatos és kihívásokkal teli feladatkörről beszélünk, amely rátermett munkavállalót kíván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában