Polgárdi

2011.10.14. 06:30

Komposztálás? Természetesen!

Polgárdi - A kerti, illetve a telepi komposztálásról kezdődött tegnap kétnapos konferencia az újonnan átadott inkubátorházban. A program ma folytatódik.

V. Varga József

A vállalkozói inkubátorházat nemrégiben avatta Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Nyikos László, a város polgármestere.
A VDBK Fővállalkozói Kft. - a Vertikál cégcsoport tagja - 126 millió forintot nyert európai uniós pályázaton az inkubátorház kialakítására. A beruházás összköltsége 180 millió forintot tett ki.
Az inkubátorház olyan vállalkozói központ, amely infrastruktúrát - iroda, műhely, üzlethelyiség, raktár - biztosít a kezdő vállalkozásoknak - mondta el a Hírlapnak Ferencz Kornél, a Vertikál Zrt. általános vezérigazgató-helyettese, a VDBK társaság ügyvezetője. Nem csupán központ, hanem széleskörű, korszerű  szolgáltatást nyújtó ipari park is egyben, amely  900 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokkal várja a társaságokat. A régi malomnál kialakított teljes üzemi terület egyébként meghaladja  az 1550 négyzetmétert, az inkubátorház hét mikro- és kisvállalkozásnak ad majd helyet.
A Magyar Minőségi Komposzt Társaság tegnap a polgárdi inkubátorház nagytermében tartott konferenciát és képzési programot a fenntartható szemléletű szerveshulladék-kezelésről. A cég ügyvezető igazgatója, Aleksza László kiemelte: céljuk a szelektív hulladékgyűjtés,  a komposztálás és  a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése. Rendezvényükre a környék szakembereit hívták meg, és kedvesen fogadták az általános iskola számos osztályát is. A gyerekek az öko-sátorban  (jelen esetben az üzemcsarnok egyik szegletében) játékos formában ismerkedhettek meg a környezetbarát, tudatos  hulladékkezeléssel.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!