új színt vihetnek a hajtogatott virágok

2021.03.14. 07:15

Vázába az origamival!

A tavasz első napsugarainak megjelenésével nem csak közérzetünk változik pozitív irányba, hiszen környezetünket is igyekszünk minél vidámabbá, színesebbé varázsolni. A borús téli hónapok után otthonunk is megérdemel egy kis felfrissülést, így az esetlegesen otthon töltött hétköznapok is vidámabb hangulatban telhetnek.

Héjj Vivien

Hosszabb távra tervezett tulipán is lehet az asztal éke

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ha újdonságra vágyunk, de nem szeretnénk mélyen a zsebünkbe nyúlni, néhány dekorációs tárggyal máris teljesen új atmoszférát varázsolhatunk. Kis kézügyességgel és magunk is elkészíthetjük a lakásdekorációt.

Vázából a lakások többségében nincs hiány. Ez tipikusan olyan dekorációs tárgy, amelyre a legtöbben nem szeretnek sok pénzt áldozni, így általában a legegyszerűbb, legolcsóbb darabok kelendőek. Ezek nagy előnye, hogy otthon aztán a saját ízlésünkre formálhatjuk a sima, egyszínű darabokat. Szerezzünk be olyan festéket, amellyel üvegre, műanyagra, vagy porcelánra festhetünk, és alkossuk meg saját, egyedi darabjainkat, amik aztán otthonunk díszeiként funkcionálhatnak.

Ha már van egy díszes vázánk, akkor nem érdemes üresen hagyni. Elő a színes papírral, induljon a hajtogatás! Az online térben számos videót találunk, melyből könnyedén megtanulhatjuk az origami alapjait, így akár magunk is készíthetünk színes, hajtogatott virágokat. A jó hír, hogy ezeket locsolni sem kell.

Hosszabb távra tervezett tulipán is lehet az asztal éke
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szinte mindenkinek volt olyan korszaka, amikor gyűjtötte a színes, vagy éppen érdekes formájú faleveleket, négylevelű lóheréket. A préselt növényekből könnyedén dekorációt készíthetünk. Nincs is más dolgunk, mint üveg képkeretbe tenni a préselt példányokat, és máris a falra akaszthatjuk otthonunk legújabb díszeit.

A gyűjtemény másik hasznosítási lehetősége, ha vászonra helyezzük a préselt darabokat, majd rögzítés után lefestjük azokat tetszőleges színűre, végül pedig eltávolítjuk a leveleket, melyek körvonalai gyönyörűen megmaradnak a vásznon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!