Otthon

2010.08.17. 02:28

Apró trükkök a harmóniáért

Székesfehérvár - Ötezeréves térrendezési tudomány a feng shui. Van, aki hisz benne, van aki nem. De az elvitathatatlan, hogy nyomában harmonikus hangulat születik.

J. Mező Éva

A tükröket alapvetően kedveli a feng shui, hiszen segíti a pozitív energia áramlását. Nem mindegy azonban, hogy melyik helyiségben, milyen formájút helyezünk el. A hálószobába például egyáltalán nem tanácsos tükröt tenni, mert nem lesz jó hatással a párkapcsolatra. A falon túl magasan elhelyezett kisebb tükrök, amelyekben nem láthatjuk magunkat tetőtől talpig, kisebbségérzetet keltenek, csökkentik az önbizalmat. A túl hegyes, túl egyenes vonalú, túl nehéz bútorokat is kerüljük. A szögek szúróssá tesznek, az egyenes mellett túl gyorsan száguld el az életenergia, a nehéz tárgyak pedig megrekesztik az energiát. Asztalokból válasszuk lehetőleg a lekerekített sarkú, kerek vagy ovális asztalokat. A kaktuszokról sokan tudják, hogy a feng shui nem kedveli. Figyelni kell azonban arra, hogy a tanítás szerint a vágott virág és a beteges növény is negatív energiát teremt. A hegyes, szúrós növények zárkózottá és kötekedővé teszik tulajdonosát. A bonsainak igaz, Kína az őshazája, a térrendezés tudománya mégsem ajánlja a lakásba. Túl lassú a növekedése, ezért lelassítja az energiákat. A gyermekkor játékait, emlékeit pedig nem érdemes a hálószobában tartani. Úgy tanítja a feng shui, hogy akadályozza a szerelem önfeledt megélését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!