tanulmányi ügyek

2017.09.17. 12:51

Kedvezőbb diákhitelt szeretne a Fidelitas

Arra kérik a kormányt, vizsgálják felül a rendszert.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, javasolják, hogy a jelenlegi két százalékról csökkentsék nullára a diákhitel kamatát, a kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2-ből pedig az idegen nyelvi képzések díjait is lehessen fizetni.

Ez nagy segítség volna a családoknak, egyben motiválná a fiatalokat a nyelvtanulásra

- tette hozzá.

A több mint másfél évtizede létrehozott rendszer célja, hogy minden diák versenyképes tudásra tegyen szert, bárhol és bármilyen szociális körülmények között született, él is az országban. Saját példáját említve a politikus megjegyezte: hatgyermekes családból származik, és volt olyan év, hogy egyszerre négyen jártak egyetemre.

A diákhitel megalkotása óta csaknem 400 ezren éltek a lehetőséggel – jelenleg 45 ezren -, és évente mintegy tízezer fiatal lép be a rendszerbe – mondta Böröcz, aki elmondta, hogy arra kérik a kormányt, vizsgálják meg, milyen további fejlesztéseket lehet végrehajtani a diákhitel konstrukciójában.

Borítókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában