Illegális migráció

2024.03.24. 19:28

Az EU a Soros-tervet akarja megvalósítani Bakondi György szerint

Az Európai Unió Soros György 2015-ös tervét akarja megvalósítani, ami évi egymillió illegális bevándorló beléptetését, állampolgársághoz juttatását és a nemzetállamok nemzeti összetételének megváltoztatását jelenti - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

MW

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádióban beszélt az illegális migrációról

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Bakondi György hozzátette: az elmúlt nyolc év bevándorlási statisztikáit és a migrációra adott, európai uniós válaszokat összevetve az EU semmilyen, számszerűen kifejezhető eredményt nem ért el, nem is akarja megakadályozni a migrációt, hanem kezelni akarja azt.

Visszafordíthatatlan folyamatok indulhatnak be

Közölte, évről évre - a Soros-tervnek megfelelően - egymillió illegális bevándorló érkezik az EU-ba. 

Ha így folytatjuk, és nem történik az EP-választáson változás, akkor az jóvátehetetlen, veszélyes és visszafordíthatatlan folyamatokat indít el az unióban

– fogalmazott. Kijelentette, a balkáni útvonalon nem csökken a migrációs nyomás. A görög szigetek felé és a szárazföldi határszakaszon jelentős élénkülés tapasztalható, erről számolt be a török határőrség is. Más kérdés, hogy ebből a magyar határon mit érzékelünk, jegyezte meg. 

A magyar-szerb határ szerb oldalát afgán bűnözői csoportok uralták, de Szerbia tavaly megnehezítette a magyar határ megközelítését, őrizetbe vették a bandák tagjait. Ennek a lépésnek és a magyar határőrizet szilárdságának köszönhetően a migránsok átterelődnek Bosznia-Hercegovina és Horvátország felé, innen Szlovéniába, Olaszországba mennek tovább

– ismertette a főtanácsadó. Bakondi György megemlítette: nemrég olasz-szlovén-horvát közös járőrözésről döntöttek az érintett országok.

Újszerű az olasz megoldás

Kifejtette: a fő kérdés nem az, hogy az illegális migránsokat el tudják-e fogni, hanem az, hogy mi lesz azután. 

Amíg a 2015 óta komoly eredményeket elért magyar módszert - vagyis azt, hogy menekültkérelmeket az EU határain kívül kell benyújtani - nem teszi magáévá az EU, addig ezek a megoldások csak részeredményekhez vezetnek. Utána már nyitott táborokban helyezik el a bevándorlókat, akik megszöknek, rontják a közbiztonságot

 – mondta. A főtanácsadó újszerű megoldásnak nevezte azt, hogy Olaszország Albániában hoz létre menekülttáborokat. Azok, akiket nem olasz felségvizeken, hanem nyílt tengeren vagy a líbiai partoknál mentenek ki, jogilag olasz területen, de valójában Albániában tartózkodnak, és ott bírálják el menekültkérelmüket. Ezzel sikeresen meg lehet előzni azt, hogy a civil szervezetek távolabbi afrikai területekről is szállítsák olasz területekre a bevándorlókat - mutatott rá Bakondi György.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában