Oktatás

2024.02.14. 12:09

Átlagosan 880 ezer forintot kereshetnek a tanárok a ciklus végére (videó)

Vonzóbbá válik a tanári pálya és a reálszakosoknak még nagyobb motivációt ad a mostani nagy mértékű béremelés – írta Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerdán a Facebook-oldalán megosztott videójában emlékeztetett: „történelmi”, több mint 32 százalékos átlagos béremelést kaptak a tanárok és az óvónők.

Abban soha nem volt vita a kormányon belül, hogy a pedagógusbérek, a tanárbérek nem voltak a helyükön – fogalmazott, hozzátéve: a béremelést akkor szabad meglépni, amikor a kabinet ezt felelősen tudja vállalni.

Elmondta azt is, hogy

jövőre egy újabb, 21 százalékos béremelés lesz, így a ciklus végére a diplomás átlagbér 80 százalékát érhetik el a pedagógusbérek, ami átlagosan 880 ezer forintot jelent majd.

A videóban Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató azt mondta: a pedagógusok a pályán eltöltött idő függvényében értek el egy fizetési fokozatot. Most az ehhez a fokozathoz tartozó bérnek emelték meg az értékét attól függően, hogy a gyakorló pedagógus milyen kategóriába tartozik.

Hozzátette, egy kollégája a pedagógus II. kategóriába tartozott tavaly, de a minősítő vizsga letétele után idén már mesterpedagógus lett, így esetében a béremelés mértéke számottevően nagyobb volt. Az is előfordult, hogy az emelés 43 százalékot ért el – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában