Baloldali kapcsolatok

2023.12.09. 07:24

Bajnai Gordonék is kapcsolatban állhattak a számlagyáros ügyvéddel

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy a számlagyár üzemeltetésével meggyanúsított és nemzetközi csalássorozat miatt korábban nem jogerősen elítélt Vig Mór zavaros cégügyei egészen Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasának, Dessewffy Tibor érdekeltségéhez vezetnek.

MW

Bajnai Gordon volt miniszterelnök a fővárosi Corner Rendezvényközpontban 2014. október 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Újabb és újabb baloldali közéleti-politikai szereplők neve bukkan fel a számlagyáros ügyvédként elhíresült Vig Mór céges és más kapcsolataiban. Vig Mór nevét egy november végi látványos adóhatósági razzia kapcsán ismerhette meg a közvélemény. Házkutatások után az adóhatóság több száz milliós számlagyár működtetésének gyanújával vette őrizetbe a praxistól egyébként eltiltott ügyvédet, akinek letartóztatását a bíróság el is rendelte. Csakhamar az is kiderült, hogy nem ez Vig Mór egyetlen ügye: a férfi körözött bűnöző társaságában vehetett részt egy nemzetközi csalássorozatban, amiért nem jogerősen el is ítélték

Csütörtökön pedig a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy Büro Cégkezelő Kft. néven egy cégtemetőként is működő szolgáltató köthető Vig Mórhoz, amely a II. kerületi Keleti Károly utca egyik földszinti üzlethelyiségébe van bejegyezve. 

Vig Mór nem más, mint az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére. 

Vig Dávid régi szereplője a magyar közéletnek, pontosabban inkább a Soros-hálózatnak: dolgozott a Magyar Helsinki Bizottságnál és a Soros-alapítványnak nevezett Open Society Foundationsnél is. Tevékenységét civil érdekképviseletnek álcázza, de valójában ellenzéki politikai szereplőként lép fel, a közösségi oldalán hemzsegnek a magyar kormányzat politikáját támadó provokatív bejegyzések. 

Vig Mór körül a II. kerület szocialista polgármestereinek neve is fel-felbukkan. A jelenlegi kerületvezetővel, Őrsi Gergellyel például tavaly közös tájékoztatón szerepeltek egy futárcég elektromos járművei kapcsán.

A cégtemetőként is üzemelő Büro Cégkezelő Kft. II. kerületi székhelyét pedig 2005 januárjában szerezte meg az önkormányzattól a Vig család cége, akkor a szintén szocialista Horváth Csaba volt a polgármester. 

A Magyar Nemzet most azt derítette ki, hogy a cégtemetőként is működő kft.-nél jegyezték be a Datalyze Research Kft.-t. E cég tulajdonosa és ügyvezetője egy személyben Dessewffy Tibor, aki Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi baloldali miniszterelnökök régi tanácsadója, bizalmasa. A Datalyze Research a DatAdat-csoport egyik leányvállalata. 

A cikk folytatása ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában