Belpolitika

2023.09.10. 08:49

Mindenki a saját, önös érdekeit nézi a baloldalon

A XXI. Század Intézet elemzője a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy az ellenzéki szavazó ma már a sajátjainak, a baloldali politikusoknak sem hisz.

MW

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Minél több párt van és lesz, a választópolgár annál inkább zavarodik meg és fordul el a baloldaltól. Mára ott tartunk, hogy az ellenzéki szavazó a sajátjainak, a baloldali politikusoknak sem hisz. Elvesztették a bizalmat, mert politikusaik elárulták az ellenzéki oldal legfontosabb motiváló erejét, a reményt – nyilatkozta a lapnak Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője Vona Gábor pártalapítása,  valamint a közelgő európai parlamenti, és önkormányzati választások apropóján.

Az utóbbi időben Vona Gábor mellett a Jobbikból kilépő Jakab Péter, a baloldal volt közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter és nemrég az MSZP-t faképnél hagyó Mesterházy Attila is bejelentette, hogy önálló politizálásba kezd és saját pártot/mozgalmat alapít. Nagy Ervin ennek kapcsán kifejtette: soha ennyi baloldal párt nem versengett még az ellenzéki szavazók bizalmáért, ahogy a rendszerváltoztatás óta sem volt ilyen sok frakció a parlamentben. 

A XXI. Század Intézet elemzője elmondta: ennyi pártot nem tud és nem is akar eltartani a baloldali szavazótábor. Ennek ellenére egyre csak szaporodnak a szervezetek, mindenki saját, önös érdekeit nézi és anyagi egzisztenciáját félti az elemző szerint, aki úgy látja, hogy sem szellemi muníció, sem pedig szorgalom nincs arra a baloldalon, hogy építkezzenek és valami összefüggő érvényes politikai állítást tegyenek Magyarországról. 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában