Költségvetési csalás

2023.08.28. 23:22

Újabb homályos baloldali pénzügyletre derülhet fény

A Bajnai Gordon fémjelezte DatAdat ellen indult nyomozásban vizsgálhatják ki a Juhász Péterhez került külföldi pénzek ügyét – tudta meg a Magyar Nemzet. Az Együtt korábbi politikusánál ugyanis több tízmillió forint landolt a 2022-es országgyűlési választások idején. Ebből az összegből kormányellenes propagandát folytatott. A volt politikus ügyében költségvetési csalás gyanúja merült fel.

MW

Juhász Péter, a párt elnöke az Együtt kampányzáró rendezvényén Budapesten a Csepeli Munkásotthonban 2018. április 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vizsgálhatja ki a Juhász Péternek juttatott külföldi pénzek forrását – értesült a lap. Az ellenzéknek címzett, négymilliárdos külföldi támogatásból a legutóbbi választás időszakában több mint hatvanmillió forint az Együtt expolitikusához vándorolt, aki ezért cserébe egy internetes portálon (Nerpédia) próbálta lejáratni a kormánypártokat.

Az ellenzéki politikus oldala csak a választási kampányban működött, így elképzelhető, hogy egy balliberális választási projektről volt csak szó.

Ezt igazolja, hogy a Nemzeti Információs Központ tavalyi jelentése szerint a Bajnai nevével fémjelzett, külföldről pénzelt DatAdat-csoport partnerei között feltűnt Juhász KözösÜgyünk Nonprofit Kft.-je is, amely a Nerpédia Facebook-hirdetéseit, illetve Juhász Péter videóinak népszerűsítését fizette.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában