Szégyen

2023.08.10. 08:29

Így viszi csődbe Budapestet a főpolgármester

A Metropol arról ír, hogy csak a szabálytalan közbeszerzések miatt eddig legalább háromszázmillió forint bírságot fizetett ki a baloldali többségű Városháza.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester (b3), Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b2), Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (b1), Számadó Tamás főjegyző (j2) és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes (j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. április 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Karácsony Gergely bevallotta, hogy csődközelbe kormányozta Budapestet és nem tudja, mi lesz – hívja fel a figyelmet a Metropol

Mint azt korábban a Magyar Nemzet is megírta, miközben Budapest forgalmas csomópontjain tarthatatlan állapotok uralkodnak, Karácsony Gergely továbbra is a Lánchíd felújításával dicsekszik, és milliárdokat követel a kormánytól. Azzal többször foglalkoztak már, hogy áldatlan állapotok uralkodnak belpest több részén, kiemelten a baloldali vezetésű Józsefvárosban, a Blaha Lujza téren, valamint az annak részeként átadott közvécében is. Nagyon sokat romlott a VIII. kerület közterületi állapota az elmúlt években. A biztonságérzetről szólva maga Pikó András baloldali polgármester beszélt egy korábbi testületi ülésen, ahol bevallotta: 

A közbiztonság tekintetében tényleg elég rosszak a számok ahhoz, hogy közösen aggódjunk… Azt szeretném folytatni, ahogyan 2019-ben átvettük a várost – a jobboldali városvezetéstől –, akkor valóban csökkenő tendencia volt

– fogalmazott Pikó András a kerületi rendőrkapitány beszámolóját követően.

A Metropol azt írja, az is kiderült már, hogy a főpolgármester hadilábon áll a számokkal, és sok esetben nem a kötelező feladatokra fordította a költségvetést, hanem mindenféle ötletekre, tanácsadókra, jutalmakra illetve a „baloldali haveri körre”. 

Sok pénz tűnt el a budapestiek zsebéből a főváros szabálytalan közbeszerzései miatt is.

 Karácsonyék ugyanis több százmilliónyi bírságot fizettek már ki. 

A baloldali kerületek szintén élen járnak a bírságfizetésben, a szabálytalan pályázatok kiírásában, illetve az egyszereplős tenderekben.

A Metropol összeállításában most néhány eset szerepel, de a sort lehetne folytatni. 

A botrányos közbeszerzésekről IDE kattintva olvashat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában