Érdekes helyzet

2023.07.26. 08:05

Jakab Péter bizalmasa kuratóriumi tag maradt a Jobbik alapítványában

A kuratórium új taggal bővült, Molnár Enikő azonban maradt a testületben – írja a Magyar Nemzet.

MW

Jakab Péter független képviselő napirend után szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Faragó Tamás, a Jobbik gyöngyösi önkormányzati képviselője, Lejer Zoltán pártigazgató-helyettese lett a párt alapítványának új kuratóriumi tagja – derül ki egy friss, július 14-i bírósági végzésből. Ebből az is kiderül, hogy

„a kuratórium összetétele egyebekben nem változott”, vagyis a testület tagja maradt Jakab Péter expártelnök volt kabinetfőnöke, Molnár Enikő is

– hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Emlékezetes, a Jobbik vezetése Potocskáné Kőrösi Anita vezetésével már több mint egy éve, tavaly májusban lázadt fel a túl nagy hatalommal rendelkező Molnár Enikővel szemben, és számos jogkörétől megfosztotta. Tavaly augusztusban a Jobbik szakított is a pártban elbukott Jakab Péter kabinetfőnökével. Mindezek ellenére a Jobbik a mai napig nem szüntette meg Molnár Enikő tagságát az alapítvány kuratóriumában, ahol 2020 óta tölt be tisztséget. A Jobbikból egy éve kilépett, majd a Nép Pártján Mozgalmat életre hívó Jakab Péter bizalmasának megbízatása elvileg 2025-ben járhat le, de mivel „a megszűnés tényleges időpontja nincs bejegyezve”, a Jobbik, megváltoztatva a kuratórium összetételét, le is cserélhetné Molnárt – jegyzi meg a Magyar Nemzet.

Faragó Tamás beválasztása a párt alapítványába azért is érdekes lehet, mert pártigazgató-helyettesi kinevezése még Jakab Péter elnöksége idején történt.

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában