A béke ideje

2023.07.15. 10:42

A magyar-lengyel barátságról is szó lesz Tusványoson

A magyar-lengyel barátság évtizedes hagyományairól is szó lesz a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) két programjában.

MW

Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Bach Máté

A július 18-tól 23-ig tartó rendezvényen két panelbeszélgetést szervez a Waclaw Felczak Alapítvány ebben a témában – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az egyik július 19-én lesz Európa keresztény lesz vagy nem lesz - Kereszténység a mindennapokban címmel, Kiss-Rigó László (püspök, Szeged-Csanádi Egyházmegye), Molnár Imre (történész, szociológus, Reconciliatio Esterházy János Egyesület), David Lloyd Dusenbury (filozófus, író, kutatói ösztöndíjas, Danube Institute, Egyesült Királyság) részvételével, a moderátor Mohay Gergely, az alapítvány kurátora lesz.

Másnap, július 20-án Bízzál Istenben, és tartsd szárazon a puskaport - Biztonságpolitikai körkép az orosz-ukrán háború árnyékában címmel a Bánffy Miklós-társalgóban lesz panelbeszélgetés, amelyen Michal Kwilecki (a Wroclawi Magyar-Lengyel Baráti Társaság vezetőségi tagja, Lengyelország), Jacek Karnowski (főszerkesztő, Sieci hetilap, Lengyelország) és Demkó Attila (biztonságpolitikai szakértő, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője) lesz ott, Rosonczy-Kovács Mihály kurátor moderálásában.

A Waclaw Felczak Alapítvány kuratóriumi elnöke, Biernacki Karol, valamint igazgatóhelyettese, Zobolyák Róbert szintén ellátogat Tusványosra.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában