Jó hír

2023.05.17. 14:54

Orbán Viktor: régi ígéretünket váltottuk be (videó)

Közösségi oldalán osztott meg egy örömhírt a kormányfő.

Mw

Forrás: Facebook

 Orbán Viktor a bejegyzésben arra buzdította az autósokat, hogy

 használják bátran a felújított 37-es utat, és vezessenek óvatosan. 

A 37-es főút négysávossá bővítésének szükségességét Koncz Ferenc, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselője még 23 évvel ezelőtt fogalmazta meg, a beruházás forrásait egy 2020 novemberében elfogadott kormányhatározat biztosította. 

A fejlesztés Szerencs kitörési pontja, bekapcsolja a gyorsforgalmi úthálózatba, új beruházási és turisztikai lehetőségeket teremt a város számára. Várakozások szerint az útszakasz elkészültével a menetidő jelentősen lerövidül nemcsak Szerencs és Gesztely, hanem Szerencs és Miskolc között is. 

A 2021 júniusában indult fejlesztés során a 37-es főút Gesztely és Szerencs közötti, mintegy 18,9 km 2-szer 1 sávos szakasza vált négysávossá, továbbá egy korábbi körforgalmat - a 37. főút és a Gesztely-Bőcs-Kesznyéten összekötő út találkozásánál - turbó körforgalommá, három útkereszteződést - a taktaharkányi, a taktaszadai és a bekecsi elágazásokat - pedig egyszerű, egysávos körforgalommá építettek át. 

A projekt részeként valósult meg a 37-es és a 38-as főutak találkozásánál, a tarcali elágazásnál kerékpárút-átvezetéssel a korábbi csomópont átépítése új körforgalommá. Emellett az ott levő tengelysúlymérő állomást is átépítették. 

A biztonságos közlekedést további műszaki megoldások is szolgálják: az újharangodi csomópont előtt mintegy 500 méteres szakaszon egy különleges acélhálót építettek az aszfaltburkolatba, emellett hét kilométeren sodronykorlátot is kihelyeztek. 

Magyarország második zenélő útburkolata, a 37-es főút Hernádkak és Bekecs közötti szakaszán a speciális útburkolat az Érik a szőlő... kezdetű magyar népdalt szólaltatja meg. 

A felújított útszakaszt már 2022 végén megnyitották a forgalom előtt, de mostanáig - mivel munkaterület maradt - sebességkorlátozás volt érvényben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában