Tiltakozás

2022.10.20. 10:46

Deutsch Tamás nyílt levelet írt az Európai Parlament elnökének

Levelet írt az Európai Parlament elnökének, Roberta Metsolának Katarina Barley EP-alelnök újabb Magyarország-ellenes ámokfutása miatt a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője. Az írást, amelyet a Fidesz politikusa a közösségi oldalán is közzétett, az alábbiakban közöljük.

Katarina Barley

Forrás: dpa Picture-Alliance / AFP

Fotó: Sebastian Gollnow

„Tisztelt Elnök asszony!

Jelen levelemben tiltakozásunkat szeretném kifejezni Katarina Barley alelnök asszony újabb kommunikációs ámokfutása miatt.

A Tageszeitung c. lapnak adott minapi interjúban, valamint egy másik, a Tagesspiegel c. lap által szemlézett, a »The Pioneer« portálnak adott nyilatkozatában több olyan, Magyarországra illetve a magyar miniszterelnökre nézve becsmérlő és hazug kijelentést tett, amely messze túlmegy a civilizált politikai vita és egy európai parlamenti alelnöktől elvárható viselkedés keretein” – idézte fel a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője. 

 

Tűrhetetlen és felháborító, hogy egy politikai közösség parlamentjének alelnöke ilyen módon uszítson a sajtóban a közösség egyik tagja, jelen esetben Magyarország ellen. Különösen annak fényében elfogadhatatlan mindez, hogy Barley asszony 2020 szeptemberében Lengyelország és Magyarország pénzügyi kiéheztetésére szólított fel, amelyért a mai napig nem követte meg az érintett országok polgárait

 

– értékelte Deutsch Tamás Katarina Barley nyilatkozatait. 

„A Katarina Barley által képviselt szélsőséges magatartás megmérgezi az európai együttműködést és aláássa az Európai Parlament tekintélyét, ezért nem maradhat következmények nélkül. Volt már rá példa, hogy az Európai Parlament egy alelnöke tisztségből való visszahívását kezdeményezte annak elfogadhatatlan kijelentése miatt. Megítélésünk szerint Katarina Barley viselkedésével átlépte azt a határt, amellyel méltatlanná vált az alelnöki tisztség betöltésére. Elvárjuk, hogy Elnök asszony a Ház méltóságának megőrzése érdekében hozza meg a szükséges intézkedéseket” – zárta sorait Deutsch Tamás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában