támogatás

2019.09.17. 11:55

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítette a posta

Mostanra minden településre megérkeztek.

Budapest, 2019. szeptember 2. Egy posts rezsi-utalvnyt kzbest egy XIII. kerleti nyugdjasnak 2019. szeptember 1-jn. Az elmlt vekben a nyugdjasok Erzsbet-utalvny formjban kaptak pluszjuttatst, de mivel az Erzsbet-utalvny megsznt, most 9 ezer forint rtk rezsiutalvnyt biztost szmukra a kormny. Nem nvre szl a nyugdjasok rezsiutalvnya, azzal hozztartozikat is segthetik, a posta szeptember 30-ig kzbesti ki, s 2020. mrcius 31-ig hasznlhatk fel gz- s ramszmla fizetsre. MTI/Mohai Balzs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Meghaladta a 1,5 millió darabot az elmúlt két hétben kézbesített rezsiutalványok száma, ami azt jelenti, hogy az utalványok több mint 60 százalékát már megkapták a nyugdíjasok – közölte a Magyar Posta Zrt.

Ütemezetten és a terveknek megfelelően zajlik a rezsiutalványok kézbesítése, amely szeptember 2-án kezdődött Budapesten, majd folytatódott országszerte. Mostanra minden településre megérkeztek a rezsiutalványok és a helyi posta ütemezése szerint kézbesítik azokat a jogosultaknak. A posta tájékoztatása szerint

az ügyfelek már megkezdték az utalványok beváltását is: eddig több mint 100 ezer ügyfél fizette ki rezsiutalvánnyal a gáz- és villanyszámláját.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a rezsiutalványokat tartalmazó borítékban két lap van, az egyiken két utalvány van, amelyeket a perforáció mentén óvatosan kell szét választani. A másik papíron pedig egy 3000 forintos utalvány található, ez összesen 9000 forint. Közölték:

egy vagy több csekk befizetésekor egyszerre több rezsiutalvány is felhasználható.

A rezsiutalvány összegéből nem lehet visszaadni, ezért azok értéke nem haladhatja meg a csekk vagy csekkek együttes értékét. Amennyiben az utalvány(ok) értékét meghaladó összeget kell befizetni, úgy a különbözetet készpénzben lehet kiegyenlíteni. Aki csoportos beszedéssel egyenlíti ki a gáz- és villanyszámláját, a szolgáltatója ügyfélszolgálatánál tudja érvényesíteni az utalványok értékét.

A Magyar Posta egyszer kézbesíti az utalványt, ha a címzett vagy meghatalmazottja nem tudja átvenni a küldeményt, a kézbesítő értesítőt hagy hátra. Az értéklevelet tíz munkanapon belül lehet átvenni a postán, azt követően a posta visszaküldi az utalványokat a Magyar Államkincstárnak (MÁK), amelytől az ismételt kézbesítést november 30-ig lehet kérni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában