euroszkeptikusok

2019.03.13. 07:15

Három pártcsalád is tárt karokkal várná a Fideszt

Ha a távozás mellett dönt a Fidesz, akkor nem légüres térbe kerül, hanem az úgynevezett euroszkeptikus pártcsaládok tárt karokkal várják – mondta Fricz Tamás. Az elemző szerint akkor érdemes bent maradna a Fidesznek a Néppártban, ha értékrendjét vállalni tudja, és nem lesz állandó kontroll alatt.

Fricz Tamás az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kiemelte: három pártcsaládot is fel lehet sorolni, melyek tárt karokkal várják a Fideszt és ez a három pártcsalád együtt képezi az eurokritikusokat.

Nem Európa-ellenesek ezek a pártcsaládok, hanem kritikusak azzal szemben, ami most készül a liberális vegykonyhákban

- fogalmazott.

Elmondta: a Konzervatívok és Reformerek, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia és a Nemzetek és Szabadság pártcsaládról van szó. Hozzánk legközelebb a Konzervatívok és Reformerek pártcsalád áll, melyben a vezető erő a PIS, a lengyel Jog és Igazságosság pártja.

Fricz Tamás hozzátette: minden jel arra mutat, hogy az euroszkeptikus pártok, illetve az újonnan belépő, új típusú eurokritikus pártok belépnek a képbe és megerősödnek. Jelenleg nagyjából egy harmadot képvisel ez a három euroszkeptikus pártcsalád az Európai Parlamentben.

A tét a következő:

a Fidesznek akkor érdemes bent maradni a Néppártban, ha szabadon, szuverén módon képviselhetjük az értékrendünket, mely a hagyományos kereszténydemokrata értékrend

- jelentette ki.

Kiemelte:

ez a bevándorlásellenességet jelenti és az Európai Egyesült Államokkal szemben a Nemzetek Európáját képviseli.

Ha ezt továbbra is tudja képviselni a Fidesz a Néppárton belül és ezért nem lesz megvetés tárgya, akkor érdemes maradni. Ha ez nincs meg, akkor úgy gondolom, nyugodtan lehet vállalni a távozást és egy új törésvonalat megnyitni.

A hagyományos bal-jobb és konzervatív-liberális törésvonalhoz képest az új típusú törésvonal a bevándorláspártiak és bevándorlásellenesek, illetve az Európai Egyesült Államok és a Nemzetek Európáját képviselők között nyílna meg.

A teljes beszélgetés:

https://stream.echotv.hu/videos/2019/03/720/20190312_napi_aktualis_fritz_tamas.MP4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában