Olvasó

2013.06.30. 08:34

Sárkányok a Velencei-tóban

Kegyes volt az időjárás a szombati sárkányhajó verseny résztvevőihez. Ragyogó napsütés, lengedező szellő bocsájtotta vízre a hajókat.

Dőry Ilona

A Dragon SC elindította a céges, vállalati és egyéb szervezeti programjaikat, csapatépítő jellegű rendezvényeiket. Programjainkhoz, kiváló minőségű és biztonságos eszközparkot biztosítanak (hajók, lapátok, egyéb felszerelések). Az egész országra és a lakosság minden rétegére kiterjedő fesztivál jellegű versenysorozatot álmodtak meg, amelyen évente több ezren vesznek részt.

De nem csak hazai, hanem nemzetközi versenyeken is jelen vannak már a sárkányhajósaink, melyről kiváló eredményekkel távoznak. Lassan elérkeznek a megbecsüléshez és a kivívott ranghoz a sport világában. Ezen a szombaton is részesei lehettünk a sárkányhajózás minden szépségének. S ahogy a szervezők mondták: ,,Az élethez három fő dolog szükséges: a víz a nap a levegő. S ez a három mind adott a sárkányhajózás szerelmeseinek."

Szépen megtelt a part az ismerősökkel, barátokkal, sportolókkal. Nagy rézbográcsban még pörkölt is főtt a Denso sárkányhajós csapatainak nagy megmérettetésén. Hetek óta edzettek a mai versenyre. Magukat nem kímélve hajtottak, hogy szombatra legjobb formájukat hozzák. A délelőtt folyamán először 1000m időmérőt eveztek a résztvevők. Utána 30 perc pihenő következett, mely során a csapatok még egy utolsót szusszanhattak, erőt gyűjthettek a következő 200m-es távra. Miután rajthoz álltak a dobok ütemére nekilódultak a hajók.

 



Az első 100 méteren szinte kiegyenlítetlen volt a harc, utána azonban a 6-os és 5-ös hajó nekilódult maguk mögé utasítva a többi ötöt. Pár méterre a céltól azonban a 6-os hajó felborult és oldalára dőlt. Mindenki a vízben landolt. Motorcsónak és egy másik sárkányhajó indult azonnal menteni. A szervezők felkészülten, profin oldották meg a szituációt, így mindenki sértetlenül úszta meg a kalandot.

A mentés és soraik rendezése igénye bevett 20-25 percet, de utána újra rajthoz álltak a lendületükben kicsit megtört evezősök. A második 200 métert már másodikként fejezte be a Nedveseknek keresztelt 6-os csapat. Időközben sportszerűen törölték a borult futamot s helyette a negyedik 200-at is leevezték a hajósok. Fáradtan, kifulladva de teljesítették a távot. Nagy erőről és küzdőszellemről tettek tanú bizonyságot a Nedvesek, hiszen rossz kezdés után a második helyen végeztek. Harmadik a sárga csapat, az első pedig a piros team lett.

Boldogan emelték a magasba a csillogó kupát. Magyarországon alig több mint tíz éve kezdődött a sárkányhajózás megismertetése, népszerűsítése.

Felismerték, hogy ez a sport a sárkányhajózás, kiváló csapatépítő és jó hangulat teremtő időtöltés. Biztonságos és a leggyorsabban elsajátítható vízi sport a többi közt. Erről Magyarország legtapasztaltabb training vezető kormányosaink gondoskodnak, akik közül többen, sárkányhajó VB-on, EB-on vettek részt, és sárkányhajó Európa-bajnokok és VB helyezettek.

A mai verseny legjobbjaiból válogatják ki azokat, akik részt vehetnek a 2013.július 25-28 -án Szegeden megrendezésre kerülő IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon. Az idei az első Magyarországon szervezett Sárkányhajó Világbajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!