Olvasó

2014.12.21. 21:09

Három nap múlva karácsony

Szikrázó napsütés, szinte viharos szél volt a vasárnap délelőtt jellemző időjárása itt Ráckeresztúron, az adventi koszorú közelében, az Önkormányzat parkjában.

Herkli Antal

A negyedik adventi gyertyát a Ráckeresztúri Római katolikus Egyházközség nevében Pátkai István világi elnök és Herkli Antal világi lelkipásztori munkatárs közösen gyújtotta meg, a templomba egy hete érkezett Betlehemi Lángról.

Hittanos kis iskolások karácsonyi énekeket énekeltek, az angyalok, pásztorok és a Három királyok a „Mogyoródi betlehemes” játékkal köszöntötték a gyertyagyújtásra egybegyűlteket, várva a kis Jézus születését. Dienesné Zsebi Regina hitoktató tanította be ezt a kedves misztériumjátékot, amit majd a templomban is eljátszanak a gyerekek, az éjféli mise előtt.  A süvítő szél megtépázta ugyan a királyok koronáját, a gyertyákat is igen nehéz volt meggyújtani az adventi koszorún.

Forró teát, szaloncukrot és a templomudvarban lévő betlehem képét kapták azok, akik eljöttek a közös ünneplésre.

Már csak három nap van hátra az adventből, a várakozásból Jézus születéséig, Karácsony éjszakájáig, és akkor újra énekelhetjük:

Dicsőség menyben az Istennek!

Békesség földön az embernek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!