Olimpia

2016.08.18. 18:05

Közepes vívás a rajton - Kovács Sarolta a 15. helyről folytathatja pénteken a versenyt

Rio de Janeiro - Csütörtökön Rióban megkezdődtek az öttusázók várva várt küzdelme. Kovács Sarolta és Demeter Bence is pástra lépett.

Ferencz Balázs

Fehérvári részről nagy várakozás előzte meg az öttusaverseny nyitányát. Két székesfehérvári sportoló, a Volán Fehérvár öttusázói, Kovács Sarolta és Demeter Bence is párbajtőrt ragadt, hogy minél előkelőbb helyet harcoljon ki a körvíváson. Az olimpián változott az eddig megszokott lebonyolítás, a nők és a férfiak is a körvívással kezdenek, majd a következő napon a létravívással véglegesítik vívóeredményüket. Kovács Sarolta a szám kétharmadához közeledve pozitív mérleggel állt, addig tizenkét ellenfelét győzte le és kilenctől kapott ki. A bő két és fél órás verseny vége felé azonban negatívba fordult (14/15), végül mínusz eggyel, 17 megnyert és 18 elvesztett asszóval a 15. helyen zárt. A 25 éves versenyző eredménye semmiképpen sem jó eredmény, mert a jó vívással lehet éremszerzésre alapozni. A 2013-ban Európa-bajnok Földházi Zsófia gyengén vívott, a 33. helyről folytathatja pénteken.

Kovács Sarolta a középmezőnyben állt a rangsoroló vívás után Fotó: MTI/AP/Natacha Pisarenko

A férfiak magyar idő szerint 19.30 órakor kezdtek, a két magyar legény csak lapzártánk után jött le a pástról.

A fehérvári Demeter Bence élete első olimpiáján versenyez, míg Marosi Ádám olimpiai bronzérmesként, rutinos pentatlonistaként szállt szembe a nyári játékok 35 öttusázójával. Demeter Bence nem kezdett fergetegesen, az első öt asszójából kettőt nyert csak meg, de aztán egyre jobb formában forgatta a párbajtőrt. Marosi rosszul kezdett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!